Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
«Προστάτης Ειρηνικού» γύρω απ' τη ΛΔ Κορέας...

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Ασκήσεις ...κατασκοπίας αλλά και έντασης του ανεπίσημου εμπορικού και ναυτικού κλοιού που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ πέριξ της ΛΔ Κορέας με πρόσχημα τον εντοπισμό και την αποτροπή παράδοσης φορτίων όπλων μαζικής καταστροφής επίκειται να πραγματοποιήσουν τις ερχόμενες μέρες στις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας ειδικές δυνάμεις από έντεκα χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού (και όχι μόνον).

Το γενικό πρόσταγμα στις ασκήσεις εδάφους, θαλάσσης και αέρος, με την επωνυμία «Προστάτης του Ειρηνικού», θα έχουν Αυστραλοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Θα συμμετέχουν σκάφη από 11 χώρες-μέλη της ομάδας «Πρωτοβουλία Ασφαλείας», που συγκροτήθηκε στις αρχές του χρόνου με πρόταση της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Μπους. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, μεταξύ των χωρών που θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις - και ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά στις υποκλοπές τηλεπικοινωνιών στη θαλάσσια περιοχή της Βορειοανατολικής Ασίας και Ειρηνικού, κοντά στην ...Κορεατική Χερσόνησο - είναι η Ιαπωνία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ. Ενας απ' τους βασικούς στόχους της άσκησης είναι η ένταση του άτυπου ναυτικού εμπορικού κλοιού που έχει σχηματιστεί (με πρωτοβουλία ΗΠΑ και την υποστήριξη Ιαπωνίας, Αυστραλίας) γύρω απ' τη ΛΔ Κορέας με πρόσχημα την καταπολέμηση «του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής»...

Η ΛΔ Κορέας καταγγέλλει...

Το ίδιο 24ωρο, η ΛΔ Κορέας για ακόμη μία φορά απέρριψε ως απαράδεκτη την απαίτηση της Ουάσιγκτον για τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος, διακηρύσσοντας πως δεν προτίθεται ούτε να δεχτεί παρατηρητές, ούτε και να καταθέσει κάθε της όπλο. Μάλιστα, σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε χτες στη βορειοκορεατική εφημερίδα «Ροντόνγκ Σινμούν», οι ΗΠΑ καταγγέλλονται πως δεν έχουν σταματήσει ούτε στο ελάχιστο να επεξεργάζονται τα σχέδιά τους για την εξαπόλυση μιας προληπτικής επίθεσης κατά της Πιονγιάνγκ.

Ωρες πριν, αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Τζ. Μπους, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ανακοίνωναν πως σταμάτησε ο εμπλουτισμός ράβδων χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό της πόλης Γιονγκμπιόν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση ΥΠΕΞ ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας (2016-09-20 00:00:00.0)
Σε ατραπό επικίνδυνης έντασης (2013-04-07 00:00:00.0)
Διακήρυξη για αποπυρηνικοποίηση (2005-09-20 00:00:00.0)
Οξυμένη η ένταση, αλλά και προτάσεις για επίλυση κρίσης... (2003-03-04 00:00:00.0)
Εκτακτη συνεδρίαση ΙΑΕΑ και ένταση διπλωματικών πιέσεων... (2003-01-25 00:00:00.0)
Πιέσεις και ζυμώσεις με άξονα τη ΛΔ Κορέας... (2003-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ