Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
«Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση»

Η απόφαση απέλασης του Αραφάτ έχει στόχο να καμφθεί η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, τονίζει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να απελάσει από τη Ραμάλα τον Γιάσερ Αραφάτ, πρόεδρο του παλαιστινιακού λαού και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πρόκειται για μια νέα κλιμάκωση της αδιάλλακτης, τρομοκρατικής, ιμπεριαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Σαρόν, με σκοπό να κάμψει την ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και να κλείσει κάθε δρόμο δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Παλαιστινιακού.

Τεράστια είναι η ευθύνη των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των άλλων χωρών του λεγόμενου "κουαρτέτου", αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την εξέλιξη αυτή.

Οχι μόνον, αμέσως μετά την κατοχή του Ιράκ, επέβαλαν τον "οδικό χάρτη" σε βάρος των συμφερόντων του παλαιστινιακού λαού και μιας δίκαιης έκβασης του αγώνα του, αλλά ανέχτηκαν την κλιμάκωση της πολιτικής κατοχής του Ισραήλ. Ανέχτηκαν επίσης τη συστηματική υπονόμευση της ενότητας και του κύρους της Παλαιστινιακής Αρχής και του Προέδρου της Γ. Αραφάτ, παρακολούθησαν αδιάφοροι την κλιμάκωση της τρομοκρατίας και της αδιάλλακτης πολιτικής Σαρόν με την προώθηση επιπλέον απαράδεκτων μέτρων σε βάρος των Παλαιστίνιων.

Με την ανοχή τους φυλακίζονται και συνεχίζεται η αυθαίρετη κράτηση χιλιάδων Παλαιστινίων, κλιμακώνονται οι δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού με θύματα πολίτες και πολιτικούς της Παλαιστίνης, ενώ στο Ισραήλ θεωρούνται τρομοκράτες όσοι εντός ή εκτός της Βουλής προβάλλουν μια δίκαιη λύση, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης απέλασης του Γ. Αραφάτ.

Καλεί τους εργαζόμενους σε άμεση κινητοποίηση και κλιμάκωση της αλληλεγγύης με τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, με τους κομμουνιστές και τις άλλες αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο Ισραήλ, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην ακύρωση στην πράξη κάθε απόπειρας απομόνωσης του Προέδρου Γ. Αραφάτ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ