Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Ευθύνη μας η αλληλεγγύη

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιάσερ Αραφάτ, κατά τη χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία

Σε χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Γιάσερ Αραφάτ η Αλέκα Παπαρήγα μετέφερε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «αναφέρθηκε στη δραστηριότητα για να ξεσηκωθεί αλληλεγγύη εναντίον της τρομοκρατικής απόφασης του Αριέλ Σαρόν να απειλήσει με απέλαση τον Αραφάτ, που για το ΚΚΕ σημαίνει απαγωγή. "Εχουμε εμπιστοσύνη στην αγωνιστικότητα του παλαιστινιακού λαού. Ομως, συναισθανόμαστε και την ευθύνη να σας δείξουμε αλληλεγγύη. Ηδη προτείναμε στον πρόεδρο της Πολιτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο να αποσταλεί αντιπροσωπεία ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας στη Ραμάλα, να βρεθεί κοντά σας, να λειτουργήσει σαν ασπίδα αλληλεγγύης και υπεράσπισης και καταθέσαμε κείμενο - ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο", πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Απαντώντας ο πρόεδρος Αραφάτ ευχαρίστησε την Αλέκα Παπαρήγα και τον ελληνικό λαό για τη στάση τους, που ήταν και είναι πάντα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Η σχέση με το ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό είναι ιστορική, είπε. Παρακάλεσε την επιτροπή, που θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα εδάφη και την Παλαιστίνη, να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους, το Αλ Χαλίλ, τη Βηθλεέμ και τους άλλους τόπους και να δει αυτή η επιτροπή τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ αναγνωρίζει πλήρως το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να επιλέγει τη δική του ηγεσία και δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν Σαρόν, σε κανέναν Μπους, σε κανέναν, να επιλέγει ποιος θα είναι ο ηγέτης του παλαιστινιακού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ