Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΞΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κυβερνητική εγκατάλειψη

Κι όμως, η άλλη Ελλάδα, όχι η Ελλάδα της πλουτοκρατίας που έχει υπόψη του ο Κ. Σημίτης, η Ελλάδα των εργαζομένων, των ξωμάχων της αγροτιάς, των εργαζομένων οπουδήποτε στη χώρα, σε πόλεις και χωριά και στα νησιά, υπάρχει αλλά είναι εγκαταλειμμένη. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νησί Παξοί δίπλα στην Κέρκυρα.

Στο νησί, οι 3.000 μόνιμοι κάτοικοί του το χειμώνα και 8.000 και πλέον το καλοκαίρι, λόγω τουρισμού, αντιμετωπίζουν στοιχειώδη προβλήματα. Οπως επισημαίνει ο αγωνιστής Δημήτρης Μάστορας, ναυπηγοξυλουργός το επάγγελμα και τώρα, συνταξιούχος:

Στο Γάι και στη Λάκκα Παξών, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το καυτό πρόβλημα της έλλειψης αποχέτευσης. Ετσι οι βόθροι ξεχειλίζουν συχνά και οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν μέσα σε επικίνδυνη βρόμα μέσα στο καλοκαίρι. Ενώ, το πιο επικίνδυνο είναι ότι το δίκτυο του πόσιμου νερού περνά δίπλα στους βόθρους!

Οσο για το Κέντρο Υγείας, οι ελλείψεις του δεν επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής, υγειονομικής περίθαλψης. Χρειάζονται νοσοκόμες και εξοπλισμός, ασθενοφόρο -έχει διοριστεί ένας οδηγός αλλά ασθενοφόρο δεν υπάρχει! Ακτινολογικό μηχάνημα δεν υπάρχει μόνιμα και οι ανάγκες καλύπτονται περιοδικά με φορητό μηχάνημα.

Ενώ έχουν γίνει δύο λιμνοδεξαμενές στην περιοχή της Λάκκας και άλλη στο Γάι με πολλές ελλείψεις και ελαττώματα, ενώ έχουν σπαταληθεί σε εργολάβους και μηχανικούς.

Από την άλλη, οι κάτοικοι, που βασική καλλιέργεια έχουν την ελιά, αντιμετωπίζουν την αντιαγροτική πολιτική που συνεχώς κατεβάζει την τιμή του προϊόντος και τις επιδοτήσεις. Μάλιστα, φέτος που η παραγωγή καταστράφηκε, οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν και το λάδι για να φάνε. Η κυβέρνηση, όμως, περιορίστηκε, αντί πραγματικής στήριξης του εισοδήματος των αγροτών, στη χορήγηση της μικρής επιδότησης και συμπληρωματικά μιας επιδότησης για τον ελαιοπυρήνα. Τόσα χρόνια όμως αυτή η ενίσχυση δε δινόταν και γεννάται το ερώτημα, γιατί τις προηγούμενες χρονιές δε δινόταν αυτή η επιδότηση;

Χρόνια, τώρα, θα μας τονίσει ο Δημήτρης Μάστορας, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας κοροϊδεύουν, μας λένε ψέματα λέγοντας πως, τάχα, ενδιαφέρονται για μας και τα προβλήματά μας. Ομως εμείς, στην πράξη, διαπιστώνουμε το αντίθετο. Γι' αυτό εμείς απαιτούμε και φωνάζουμε φτάνουν πια οι κοροϊδίες, γιατί απ' αυτές έχουμε χορτάσει. Και καταλήγει:

Στις ερχόμενες εκλογές ο λαός πρέπει, χωρίς άλλη σκέψη, να τους τιμωρήσει υπερψηφίζοντας και δυναμώνοντας πιο πολύ το ΚΚΕ. Είναι τιμωρία που τους αξίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ