Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ
Λείπει προσωπικό στο Κέντρο Υγείας

Χάρη στο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα οι πολίτες, οι φορείς της περιοχής και η Δημοτική Αρχή λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Η Πολιτεία, όπως διαπιστώνουν οι κάτοικοι, αδιαφορεί για τη συγκεκριμένη Μονάδα, όπως και συνολικά και για το δημόσιο τομέα της υγείας.

Η τοπική κοινωνία φρόντισε για να καλυφθούν οι ανάγκες σε εξοπλισμό, αλλά φυσικά δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Συγκεκριμένα, πρέπει άμεσα να καλυφθούν για να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα του Κέντρου, οι θέσεις της γενικής ιατρικής ή παθολογίας με επιμελητή Α' η Β', του μικροβιολόγου επιμελητή Α' και του ακτινολόγου επιμελητή Α'. Επίσης χρειάζεται να προσληφθούν τρεις νοσηλεύτριες.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο που εξοπλίστηκε από το Επιμελητήριο Κιλκίς εδώ και δύο χρόνια, δε λειτουργεί λόγω της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού. Για την κάλυψη των παιδιατρικών αναγκών επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας για μια φορά και μόνο τη βδομάδα γιατρός από το Νοσοκομείο Κιλκίς.

Υπάρχουν όμως τομείς που το προσωπικό... περισσεύει. Για παράδειγμα, προσλήφθηκαν δύο οδηγοί αλλά δεν υπάρχει νοσοκομειακό αυτοκίνητο (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ