Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κινητοποιήσεις των φοιτητών της Νομικής

Σε αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από τη Νομική σχολή στην Κομοτηνή προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι φοιτητές της Σχολής, αντιδρώντας στην αλλαγή του προγράμματος σπουδών με τους δύο κύκλους και απαιτώντας να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία που ουσιαστικά αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα. Μάλιστα αντιδρούν στην αλλαγή του σημερινού καθεστώτος για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και στο κλειστό αριθμό εισακτέων.

Οι φοιτητές μετά τη σημερινή τους κινητοποίηση οργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ τη Δευτέρα 27 Μάρτη. Προηγούμενα, την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν πορεία και κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης. Ενώ για την Τρίτη 28 Μάρτη οργανώνουν συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Οι φοιτητές Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διεκδικούν Ενιαία Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού και της χώρας. Μόρφωση, ειδίκευση, δουλιά για όλους, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία και καταγγέλλουν την υποβάθμιση των σπουδών τους που επιχειρείται μέσα από την υποχρηματοδότηση.

Προειδοποιούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και σημειώνουν πως με τις αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση και την ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να είναι απλώς υποψήφιοι για να ασκήσουν το επάγγελμα, (θα δίνουν εξετάσεις στους δικηγορικούς συλλόγους για την απόκτηση άδειας), αφού το πτυχίο πλέον δεν είναι αρκετό για να εξασφαλιστεί ακόμη και αυτό το αυτονόητο μέχρι τώρα, δικαίωμα στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ