Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΗΠΑ
Η Ελλάδα «πρώτη» στη ... συμμορία των «προθύμων»!

Η χώρα μας φιγουράρει στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου και καταγράφεται με το «νι» και με το «σίγμα» η «προσφορά» της κυβέρνησης Σημίτη, σε προσωπικό, εξοπλισμό και διευκολύνσεις, ώστε να διεξαγάγουν οι ΗΠΑ την ιμπεριαλιστική «αντιτρομοκρατική» σταυροφορία τους!

Γιατί η κυβέρνηση Σημίτη δέχεται τόσο συχνά τα «συγχαρητήρια» του Μπους;

Γιατί οι Αμερικανοί λατρεύουν το ΠΑΣΟΚ και περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τον γραμματέα του, Μ. Χρυσοχοΐδη;

Γιατί η χώρα μας, μετά την εισβολή στο Ιράκ, καταχωρήθηκε - μετά τις χώρες που έστειλαν στρατό στη Βαγδάτη - πρώτη στον κατάλογο της «συμμαχίας των προθύμων», που συμπράττουν με τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού;

***

Η απάντηση βρίσκεται σε δημόσια θέα. Βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ. Εκεί, δηλαδή, όπου καταγράφονται με το «νι» και με το «σίγμα» όλα όσα γνωρίζει και δε γνωρίζει ο ελληνικός λαός για τη μετατροπή της χώρας μας σε παρακολούθημα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας των ΗΠΑ. Εκεί καταγράφονται όλα τα «μάλιστα» και τα «ευχαριστώ» της κυβέρνησης Σημίτη προς την κυβέρνηση Μπους. Εκεί είναι που καταγράφονται όλες οι διευκολύνσεις, παραχωρήσεις, προσφορές σε εδάφη, αέρα, στρατιωτικό υλικό και ανθρώπινο δυναμικό που έχει παραδώσει η ελληνική κυβέρνηση στον Μπους, στον Ράμσφελντ και τον Γούλφοβιτς, για να φέρουν σε πέρας την «αντιτρομοκρατική» τους υστερία.

Στο επίσημο site, λοιπόν, του αμερικανικού στρατού, και κάτω από την ένδειξη «Ελλάδα», υπάρχει ένας ολόκληρος κατάλογος, όπου περιγράφονται όλες οι «συμμαχικές» ...επικύψεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τον αμερικανικό παράγοντα. Περιλαμβάνονται όλα όσα «από την πρώτη στιγμή» - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά - παρείχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους Αμερικανούς, για να προωθήσουν την παγκόσμια τρομοκρατία τους.

Ανεφοδιασμός αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη βάση της Σούδας, προκειμένου να προωθήσουν την παγκόσμια τρομοκρατία τους

US Navy

Ανεφοδιασμός αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη βάση της Σούδας, προκειμένου να προωθήσουν την παγκόσμια τρομοκρατία τους
Ο αμερικανικός στρατός είναι, δε, σαφής: Η Ελλάδα - σημειώνεται στο site - όχι μόνο «από την πρώτη στιγμή», αλλά και «πλήρως» στήριξε κάθε ιμπεριαλιστική θηριωδία που μετά την 11η του Σεπτέμβρη βαφτίστηκε «καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας»...

Ολα σε δημόσια θέα, επαναλαμβάνουμε. Παλιά, κάτι αντίστοιχο, θα το έλεγαν ...δημόσια διαπόμπευση. Επί «εκσυγχρονισμού», όμως, το λένε ...«ισχυρή Ελλάδα».

***

Το κείμενο που ακολουθεί είναι το κείμενο από την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ που αφορά στην Ελλάδα και όπου καταγράφεται η «προθυμία» της κυβέρνησης Σημίτη να συνδράμει την αμερικανική θηριωδία. Το κείμενο μιλά από μόνο του. Κάθε σχολιασμός είναι περιττός. Το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, και από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα στήριξε πλήρως τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε στην όλη προσπάθεια παρέχοντας προσωπικό, εξοπλισμό και διευκολύνσεις, ως ακολούθως:

  • Ανάπτυξη φρεγάτας τύπου MEKO, επί της οποίας βρισκόταν ένα (1) Ελικόπτερο S-70B6 και μία (1) Ομάδα Ειδικής Επιχείρησης (217 άτομα πλήρωμα), στον Ινδικό Ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα, από τις 15 Μαρτίου 2002.
  • Ναυτική Βάση στον κόλπο της Σούδας, η οποία ενεργοποιήθηκε ως Προωθημένη Θέση Επιμελητείας (FLS), με τον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας και ασφάλειας έναντι κάθε απειλής.
  • Αεροπορική Βάση της Σούδας, παρέχοντας υποστήριξη προς τα Συμμαχικά Αεροσκάφη.
  • Χρηματοδότηση των μέτρων ασφαλείας των αμερικανικών εγκαταστάσεων στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, με τη διάθεση ενός Λόχου αλεξιπτωτιστών (περίπου 80 ατόμων).
  • Διάθεση του ακόλουθου προσωπικού:


α) 4 Επιτελείς Αξιωματικούς (2 Πεζικό, 1 Ναυτικό, 1 Αεροπορικές Δυνάμεις) στο Στρατηγείο του USCENTCOM, Tampa, FL.

β) 1 Αξιωματικό του Ναυτικού ως Σύνδεσμο με το Στρατηγείο του NAVCENT, στο Μπαχρέιν.

γ) 1 Αξιωματικό της Αεροπορίας ως Σύνδεσμο με το Στρατηγείο του RAMCC, στο Κατάρ.

  • Προσέφερε προς τον Εθνικό Στρατό του Αφγανιστάν:

α) Μικρά φορτηγά αυτοκίνητα, ανυψωτικά μηχανήματα, γεννήτριες, μονάδες καθαρισμού των υδάτων και άλλο μηχανικό εξοπλισμό.

β) Στολές μάχης, μπότες, ζώνες, ιματισμός κλπ. για τον εξοπλισμό/ ένδυση 660 ατόμων.

  • Υποστήριξη αερομεταφοράς

Η Ελλάδα διέθεσε το C-130 για τη μεταφορά Ανθρωπιστικής Βοήθειας και εξοπλισμού για τον Αφγανικό Εθνικό Στρατό, που παρείχαν άλλες χώρες. Εως τώρα, ελληνικά αεροσκάφη μετέφεραν βοήθεια που δόθηκε από την Αίγυπτο, τη Ρουμανία, την Ελβετία, την Αλβανία, την Κροατία και την Ελλάδα. Μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει 25 πτήσεις.

  • Συμμετοχή στην επιχείρηση "ACTIVE ENDEAVOUR", μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ, καθώς και διενέργεια ελέγχου σε πλοία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα διέθεσε τις ακόλουθες δυνάμεις, μέσα και διευκολύνσεις:

α) Σύστημα Προηγμένης Εποπτείας, στο Αιγαίο με τη χρήση Θέσεων Παρακολούθησης Νήσων, Πλοία Διασποράς, Αεροπορικός εξοπλισμός, Λιμενοφυλακή.

β) Δύο φρεγάτες ή αντιτορπιλικά, σε μόνιμη βάση, στη Μόνιμη Μεσογειακή Ναυτική Βάση (SNFM), κατά τη διενέργεια επιχειρήσεων εποπτείας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της επιχείρησης "ACTIVE ENDEAVOUR". Επίσης, τη διάθεση (1) μιας επιπλέον φρεγάτας ή αντιτορπιλικού στο STANAVFORLANT, κατά την αποστολή του στη Μεσόγειο.

γ) Ενα πλοίο τύπου Κορβέτα ή ταχείας περιπολίας, ως προτοποθετημένη μονάδα, σε λιμάνι σε νησί των Κυκλάδων (Σύρο ή Μύκονο), σε κατάσταση επιφυλακής.

δ) Διάθεση ενός Ναρκαλιευτικού για τη MCMFORSOUTH.

ε) Δεκαπέντε (15) έξοδοι ναυτικής περιπολίας AIC (MPAs) το μήνα.

Συμμετοχή στη Διεθνή Δύναμη για την Ενίσχυση της Ασφάλειας (ISAF), με τη διάθεση της ακόλουθης βοήθειας:

  • Εναν Ελληνικό Λόχο Μηχανικού - Ειρηνευτικών Αποστολών, ενισχυμένο με δυνάμεις ασφάλειας και υποστήριξης. (Συνολική δύναμη 122 ατόμων, 67 οχήματα και 7 Μηχανήματα - Οχήματα Μηχανικού).
  • Δύο (2) Αεροσκάφη C-130 για αερομεταφορές, με το αντίστοιχο πλήρωμα και προσωπικό (σύνολο 13 άτομα) στο Καράτσι, στο Πακιστάν, από 1η Ιανουαρίου 2002 έως 20 Αυγούστου 2002.
  • Συνολική δύναμη 8 ατόμων στο Καράτσι, Πακιστάν, από 1η Ιανουαρίου έως 20 Αυγούστου 2002.
  • Ενα (1) Αεροσκάφος C-130 για αερομεταφορές, σταθμευμένο στην Αθήνα από τον Αυγούστου 2002.

Διάθεση προσωπικού, ως ακολούθως:

  • 1 Επιτελή Αξιωματικό στο στρατηγείο της Καμπούλ.
  • 1 Αξιωματικό του Στρατού ως Σύνδεσμο στο Στρατηγείο της Διεθνούς Δύναμης (ISAF) στην Καμπούλ.
  • 1 Αξιωματικό του Στρατού ως Σύνδεσμο στην Ολλανδία (Εντχόβεν).
  • 1 Αξιωματικό της Αεροπορίας ως Σύνδεσμο στο Στρατηγείο της MNMCC, στην Ολλανδία (Εντχόβεν)».

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (2012-11-11 00:00:00.0)
Παρέλαση με ΝΑΤΟικό καπέλο στη Θεσσαλονίκη (2009-10-30 00:00:00.0)
Δυνάμεις ταχείας αντίδρασης (2006-02-22 00:00:00.0)
Η συμμετοχή σε επιθετικούς πολέμους (2003-10-12 00:00:00.0)
Οι «πρεσβευτές» της Ελλάδας στη Νέα Τάξη (2000-02-20 00:00:00.0)
Τιμούν τον φωτογράφο της Αντίστασης (1996-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ