Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μια πολυσήμαντη παρέμβαση

Σε μια περίοδο που, με ευθύνη της κυβέρνησης, πολλαπλασιάζονται οι πολεμικές εμπλοκές της χώρας, ελληνικές δυνάμεις (τμήματα στρατών κατοχής) βρίσκονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, εκχωρούνται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως η εθνική άμυνα και ασφάλεια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ) στο όνομα του δόγματος της λεγόμενης συλλογικής ασφάλειας, τίθενται σε εφαρμογή τα επιθετικά δόγματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η παρέμβαση του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Εθνική Αμυνα αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Τη σημασία αυτής της παρέμβασης υπογραμμίζει η παρουσία, στην προχτεσινή εκδήλωση του Κόμματος, πολλών απόστρατων αξιωματικών όλων των βαθμών, καθηγητών στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, πανεπιστημιακών, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και εκπροσώπων του κινήματος ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων.

Υποστηρίζουμε, τόνισε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ότι η αμυντική ικανότητα της χώρας εξασφαλίζεται από το λαό της, από Ενοπλες Δυνάμεις που δεν είναι τμήμα του ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζεται με την πάλη και το αίμα και τις θυσίες του λαού. Είναι απολύτως συνδεδεμένη με τον αγώνα για λαϊκή ευημερία, για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας.

Από τις παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προκύπτει η αναγνώριση της συμβολής του ΚΚΕ στην πιο πλατιά συσπείρωση για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας, την πολιτική ανεξαρτησία της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και την ουσιαστική ισχυροποίηση της αμυντικής της ικανότητας. Για την κατάργηση των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ουσιαστικά έχουν θέσει σε απαγόρευση το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που θέλει, να επιλέγει ποια πολιτική εξουσία θέλει.

Ομως η μεγάλη συνεισφορά της παρέμβασης του ΚΚΕ στο κρίσιμο αυτό θέμα έγκειται στη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πλαισίου για κοινή δράση και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων που αναγνωρίζουν ότι στις σημερινές συνθήκες ο πατριωτισμός και ο διεθνισμός συναντώνται στον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, κατά της στρατηγικής του στις διεθνείς σχέσεις και το εσωτερικό των χωρών. Κοινή δράση για να πάψει η Ελλάδα να αμφισβητεί τα δικαιώματα των άλλων χωρών, να μην είναι συστρατευόμενη στις επεμβάσεις της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

Αυτό το πλαίσιο αποτελεί κριτήριο για τα κόμματα και στην εκλογική μάχη. Σ' αυτά τα ζητήματα πρέπει να τοποθετηθούν, μπροστά στον ελληνικό λαό, όλες οι πολιτικές δυνάμεις χωρίς γενικότητες και υπεκφυγές. Για να τιμωρηθούν πολιτικά όσοι σέρνουν τη χώρα και το λαό σε νέες περιπέτειες. Για να διαμορφωθεί ένας γερός πόλος αντίστασης και αντεπίθεσης, με στόχο την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης παντού. Ενα αποφασιστικό βήμα για την ώθηση του λαϊκού παράγοντα σε πιο αποτελεσματική δράση, ώσπου να καθορίζει ο ίδιος τις τύχες του δημιουργώντας συνθήκες που η υπεράσπιση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων δένεται με την υπεράσπιση της ειρήνης από τους ιμπεριαλιστές και τη φιλία και ισότιμη συνεργασία με τους άλλους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ