Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δίνουν αγώνα για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες

Με αίτημα «καλύτερες αστικές συγκοινωνίες» εκατοντάδες πολίτες του Αγίου Παύλου πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας χτες το μεσημέρι, μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής. Οι διαδηλωτές πρώτα απέκλεισαν τη διασταύρωση Ανθέων και Βενιζέλου και λίγο αργότερα το ίδιο έκαναν στην είσοδο της Ευαγγελίστριας. Αφορμή για τη διαμαρτυρία αυτή αποτέλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ) να μεταφέρει το τέρμα της γραμμής 23 από την περιοχή του Σέιχ Σου στο Επταπύργιο.

Στο μεταξύ, η πολυδιαφημισμένη επέκταση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε. Οι κάτοικοι της επαρχίας Λαγκαδά και των περιοχών Δυτικά της Θεσσαλονίκης, που άρχισαν να εξυπηρετούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την 1η Σεπτέμβρη, διαμαρτύρονται για το μικρό αριθμό οχημάτων που διαθέτει ο Οργανισμός στις συγκεκριμένες γραμμές, τη μεγάλη αναμονή των επιβατών στους σταθμούς μεταβίβασης, καθώς και την ταλαιπωρία από τις αλλαγές που έγιναν στα δρομολόγια αφού τα λεωφορεία περνούν από πολλά χωριά, με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται ο χρόνος που χρειάζεται ο επιβάτης για να φθάσει στη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι που έπαιρναν παλιότερα το ΚΤΕΛ στις 6 η ώρα το πρωί τώρα για να φτάσουν στον προορισμό τους πρέπει να ξεκινήσουν στις 5.

Ο Δήμος Λαγκαδά με έγγραφό του ζήτησε να μεταφερθεί ο σταθμός μετεπιβίβασης στην οδό Λαγκαδά από τη Σταυρούπολη που είναι τώρα και να αυξηθούν σε 7-8 τα αστικά λεωφορεία από και προς το Λαγκαδά. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που αγνοηθεί το αίτημα των κατοίκων του Λαγκαδά, θα αρχίσουν κινητοποιήσεις οι φορείς της περιοχής.

Αλλά και οι κάτοικοι των χωριών της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως του Αγ. Αθανασίου, της Μεσήμβριας, της Αγχιάλου, της Γέφυρας και του Βαθύλακου διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υφίστανται από τις αλλαγές των νέων δρομολογίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ