Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΙΒΣΑ, ΠΙΚΠΑ, ΚΕΦΟ
Μετέωροι και με οικονομική θηλιά

Ενα μετά το άλλο και με ασυνήθιστη σφοδρότητα εκδηλώνονται τα συμπτώματα της διαλυτικής πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της Πρόνοιας. Ετσι εφτά παιδικοί σταθμοί (πέντε του Ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Αττικής - ΙΒΣΑ, ένας του ΚΕΦΟ και ένας του ΠΙΚΠΑ) δεν έχουν γίνει αποδεκτοί από το Δήμο Αθηναίων. Η αποδοχή αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι τώρα δεν έχουν φτάσει στο Δήμο Αθηναίων οι πιστώσεις του υπουργείου Υγείας, οι οποίες είναι τόσο δυσανάλογες με τις ανάγκες με αποτέλεσμα σε ένα σταθμό να έχει διακοπεί η σίτιση. Απ' τα εφτά κτίρια που στεγάζονται οι σταθμοί τα δύο βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Στους σταθμούς εργάζονται 130 εργαζόμενοι και φροντίζουν 669 παιδιά.

Συγκέντρωση

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και γονείς από το Χριστοδουλάκειο Βρεφονηπιακό σταθμό του ΠΙΚΠΑ. Ο σταθμός που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 75 παιδιά, λειτουργεί σε οριακά επίπεδα, καθώς η κυβέρνηση στα πλαίσια μείωσης των κοινωνικών δαπανών μετακύλησε τις υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ στην ΤΑ χωρίς όμως και τους αναγκαίους πόρους λειτουργίας. Σε συνάντηση με εκπρόσωπο της Δημάρχου Αθηναίων, γονείς και εργαζόμενοι έλαβαν την υπόσχεση ότι στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει αποδοχή του σταθμού, προκειμένου να αρχίσει η χρηματοδότησή του από το δήμο.

Στο πλευρό τους βρέθηκε εκ μέρους της Συμπαράταξης η Βέρα Γιωτοπούλου, η οποία τόνισε την ανάγκη να λυθεί οριστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης. Οπως σημείωσε, η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι πολλές υπηρεσίες μεταβιβάζονται στην ΤΑ, η οποία μη έχοντας κονδύλια μετακυλίει το κόστος στους ίδιους τους χρήστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ