Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρόεδρος του ΚΚ Τσεχίας σ. Γκρεμπενίτσεκ μιλά στο Φεστιβάλ της «ALLO' noviny»
Ο πρόεδρος του ΚΚ Τσεχίας σ. Γκρεμπενίτσεκ μιλά στο Φεστιβάλ της «ALLO' noviny»
ΠΡΑΓΑ
Στο Φεστιβάλ της εφημερίδας του ΚΚ Τσεχίας

Με επιτυχία, μεγαλύτερη του αναμενόμενου, όπως μας είπαν οι σύντροφοι, πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, το περασμένο Σάββατο 27.9.2003, το φεστιβάλ της εφημερίδας του ΚΚ Τσεχίας, της «ALLO' noviny» και με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών και φίλων του Τσέχικου Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στο φεστιβάλ, ανάμεσα στους εκπροσώπους άλλων αδελφών εφημερίδων και κομμάτων, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», ο Γ. Ζαγγανάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής.

Μίλησε ο πρόεδρος του Τσέχικου ΚΚ σ. Μιροσλάβ Γκρεμπενίτσεκ, ο οποίος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν στην πολιτική κατάσταση στην Τσεχία, αλλά και στις γενικότερες εξελίξεις. Μάλιστα, κάλεσε την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Τσεχίας - η οποία την προηγουμένη πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, μόλις, με 100 ψήφους υπέρ έναντι 98 κατά - να παραιτηθεί...

Εκτός από τις συζητήσεις που έγιναν στο Φεστιβάλ, υπήρχε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ξεχωριστή την παρουσία του πολύ γνωστού τραγουδιστή και πολύ αγαπητού, όπως διαπιστώσαμε, στους κομμουνιστές της Τσεχίας Στάθη Προύσαλη (γιου Ελληνα πολιτικού πρόσφυγα) με το αξιόλογο συγκρότημά του. Ο Στάθης και οι συνεργάτες του τραγούδησαν, στα τσέχικα αλλά και στα ελληνικά, τραγούδια του αγώνα, καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο χώρο του Φεστιβάλ έγινε ανάρπαστη ειδική τετρασέλιδη έκδοση του «Ρ» στα τσεχικά, περίπου 2.000 φύλλα «εξαφανίστηκαν» σε λίγο χρόνο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ