Κυριακή 12 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δήμος - φορομπήχτης

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Λάρισας ανάγκασε τους γονείς που έχουν παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου να προπληρώσουν τα τροφεία μέχρι και το καλοκαίρι του 2004! Πρόκειται για μια απαράδεκτη, φορομπηχτική απόφαση που κινείται στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τοπική κερδοσκοπική εταιρία.

Το γεγονός, βέβαια, ότι αυτή την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί, με ζήλο και συνέπεια, η δημοτική Αρχή του Δήμου Λάρισας που πρόσκειται στη ΝΔ, δεν παραξενεύει κανένα, γνωστού όντος ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές σε βασικά πολιτικά ζητήματα, για παράδειγμα όπως αυτά που αφορούν στη λειτουργία και την προοπτική της Αυτοδιοίκησης.

Αντίπαλος και πολέμιος αυτής της πολιτικής πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι, που αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά - και, μάλιστα, να τα προπληρώνουν κιόλας - για να εξασφαλίσουν μια θέση για το παιδί τους σ' ένα βρεφονηπιακό σταθμό. Και δεν είναι τυχαίο ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας - ένα Κέντρο με ταξικό, αγωνιστικό προσανατολισμό - τάσσεται υπέρ της κατάργησης των τροφείων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και καταγγέλλει ως φορομπηχτική την προαναφερόμενη απόφαση της δημοτικής Αρχής του Δήμου Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ