Κυριακή 12 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ»
Ο ελληνικός στρατός στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

«Ειρηνευτικές αποστολές» βαφτίζουν τη συμμετοχή στη νέα τάξη

Ελληνες στρατιώτες στην Κορέα, μπροστά από τα μνήματα εκατοντάδων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής επέμβασης
Ελληνες στρατιώτες στην Κορέα, μπροστά από τα μνήματα εκατοντάδων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής επέμβασης
Η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις λεγόμενες «Ειρηνευτικές Αποστολές» αποτελεί διαχρονικά οργανικό μέρος της πολιτικής των κυβερνήσεων στις συμμαχικές τους σχέσεις με τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη, που πρακτικά σημαίνει συμμετοχή ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορα για την καθυπόταξη άλλων λαών. Η ενεργητική συμμετοχή της κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική δράση, συνεπικουρούμενης και από τη ΝΔ, είναι το τίμημα, που δίνει η άρχουσα τάξη, χωρίς βέβαια να το πληρώνει η ίδια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, στη διαπλοκή της με το ξένο κεφάλαιο.

Από τον πόλεμο της Κορέας μέχρι σήμερα είναι η ίδια λογική, οι ίδιες επιδιώξεις. Οι τεράστιες ομοιότητες εκείνων των γεγονότων με τα σημερινά, είναι ολοφάνερες, αν και ο ιμπεριαλισμός έγινε ακόμα πιο επιθετικός, λόγω ανατροπής του σοσιαλισμού.

Τότε, είπαν στον ελληνικό λαό, ότι η Ελλάδα οφείλει να στείλει στρατό στην Κορέα, γιατί έτσι υπερασπίζεται και τον εαυτό της, που κινδυνεύει από τον επεκτατισμό του κομμουνισμού!!! Τώρα λένε ακριβώς τα ίδια, μόνο που βάζουν τη λέξη «τρομοκρατία», αντί της λέξης «κομμουνισμός». Και τότε η Ελλάδα είχε βάσεις και τώρα αποτελεί ένα ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Τότε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά της Κορέας έγινε για λόγους στρατηγικούς, πολιτικούς, οικονομικούς. Για τους ίδιους λόγους γίνονται και τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Σήμερα η εγκατάλειψη από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις του δόγματος υπεράσπισης των συνόρων, είναι στα πλαίσια της πλήρους προσαρμογής στις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις υπέρ του νεοταξίτικου δόγματος περί διεθνούς «ασφάλειας» και «σταθερότητας». Προϊόν αυτών των απαιτήσεων είναι η συμμετοχή σε «Ειρηνευτικές Αποστολές» και η ανάλογη αναπροσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συγκρότηση ταχυκίνητων δυνάμεων που στελεχώνονται από Επαγγελματίες Οπλίτες, δηλαδή από μισθοφόρους. Στις ανάγκες αυτές εξάλλου έρχεται να ανταποκριθεί και η μετατροπή του Στρατού Ξηράς κατά 50% σε μισθοφορικό.

Η εκδήλωση λοιπόν, που διοργανώνει στην Τρίτη στο Πολεμικό Μουσείο το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έρχεται να εκφράσει απόλυτα αυτή τη λογική. Γιορτάζουν τα 50 χρόνια «ειρηνευτικές αποστολές», στις οποίες έχει συμμετάσχει ο Ελληνικός Στρατός. Η εκδήλωση συνοδεύεται και από διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση, όπου στον κατάλογο των αποστολών πρώτη θέση κατέχει η Κορέα, ακολουθούν Σομαλία, Βοσνία, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, Αφγανιστάν, αποκαλύπτοντας -είτε τότε στην Κορέα είτε τώρα στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ- πως ίδια είναι τα σχέδια και οι στόχοι των ιμπεριαλιστικών επιτελείων και ο Ελληνικός Στρατός γίνεται συνένοχος, στα εγκλήματα κατά των λαών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ