Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παραπομπές για τις εντυπώσεις

Ενας χονδρέμπορος ωποροκηπευτικών της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για αισχροκέρδεια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Κ. Κουλούρη. Συγκεκριμένα, ο έμπορος «ΔΗΜ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» συνελήφθη να διακινεί σε χώρο εκτός της αγοράς 2.410 κιλά πορτοκάλια «Βαλέντσια» προς 0,35 ευρώ το κιλό με ποσοστό χονδρεμπορικού κέρδους 75% το οποίο συνιστά «υπερβολικό κέρδος». Ο ίδιος διέθεσε 1.280 κιλά πεπόνια προς 0,40 ευρώ το κιλό, με ποσοστό κέρδους 100% αντί του κανονικού ποσοστού 10%. Με βάση το νόμο, στον εν λόγω έμπορο μπορεί να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ.

Επίσης, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα 25 κυλικεία - εστιατόρια που βρίσκονται σε χώρους δημοσίων νοσοκομείων και ιδιωτικών θεραπευτηρίων, διότι διαπιστώθηκαν αγορανομικές παραβάσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται, μεταξύ άλλων, για παραβάσεις όπως:

  • δεν τηρούνταν οι ενδεικτικές τιμές στα εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά,
  • δεν αναγράφονταν στους τιμοκαταλόγους οι ενδείξεις «χρησιμοποιούμενα έλαια», «προτηγανισμένα», «προμαγειρεμένα» κ.ο.κ.

Οι συγκεκριμένες παραβάσεις επισύρουν διοικητικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα από 6.000 έως 30.000 ευρώ.

Επίσης, από το υπουργείο ανακοινώθηκε η επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 174.000 ευρώ σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων των αρμόδιων οργάνων του υπουργείου Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ