Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Αξιοποιήστε την Ολυμπιάδα για μπίζνες

Η επιχειρηματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 από την πλευρά του ιδιωτικού κεφαλαίου, το οποίο έχει βλέψεις να διεισδύσει στις αγορές της Κίνας, ήταν το θέμα της χτεσινής σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΕΒ, του ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) και εκπροσώπων του Οργανισμού «Αθήνα 2004».

Ειδικότερα στη χτεσινή σύσκεψη συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των προτάσεων που είχαν τεθεί στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού «Αθήνα 2004» και του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η πραγματοποίηση ενός «επιχειρηματικού φόρουμ», που θα λάβει χώρα πριν και μετά την Ολυμπιάδα, το οποίο θα αποβλέπει στην πρόσκληση και φιλοξενία ξένων επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων, με στόχο την επιχειρηματική προβολή της Ελλάδας... με το αζημίωτο.

Στους φιλοξενούμενους θα χορηγούνται δωρεάν διαμονή, εισιτήρια για την παρακολούθηση των αγώνων, διοργάνωση δεξιώσεων κλπ. Προωθείται επίσης το πρόγραμμα «Business Initiative - Greece 2004» (Επιχειρηματική Πρωτοβουλία - Ελλάδα 2004), η οποία θα ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Προβλέπεται επίσης η δημιουργία έκθεσης για την προβολή εμπορευμάτων 100-150 ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ με αφορμή την ανάληψη της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008 από το Πεκίνο, εξετάζεται η δυνατότητα πώλησης τεχνογνωσίας από ιδιωτικές εταιρίες στην Κίνα, η οποία αφορά την οργάνωση των αγώνων, κάτι που έκανε και η Αυστραλία - η προηγούμενη διοργανώτρια του 2000 - μέσω των εταιριών της προς τη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ