Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μοιράστηκαν τις θέσεις... όπως αναμενόταν

Μετά την εκτεταμένη νοθεία στο τελευταίο Συνέδριο, ΠΑΣΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ μοιράστηκαν τα αξιώματα του νέου προεδρείου

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ (ΣΥΝ) κατέλαβαν τα αξιώματα του νέου προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικαστική φάση της εκτεταμένης νοθείας στην οποία συντεταγμένα επιδόθηκαν μαζί με τη ΔΑΚΜΜΕ στο Συνέδριο που προηγήθηκε.

Τα τρία στελέχη της «Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ», που εκλέχθηκαν στο προεδρείο ως απλά μέλη, δεν έθεσαν στη συνέχεια υποψηφιότητα για εκλογή στα αξιώματα. Οι σύμβουλοι της παράταξης στο ΔΣ, αφού ψήφισαν λευκό για την εκλογή του νέου προέδρου, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νόθευση του αποτελέσματος του πρόσφατου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν και οι σύμβουλοι της ΔΑΚΜΜΕ, χωρίς να προβάλουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Νέος πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δ. Ασημακόπουλος και γενικός γραμματέας ο Ν. Σκορίνης.

Με αφορμή τις μετεκλογικές διαδικασίες στη ΓΣΕΒΕΕ, ο Δ. Φέτσης, μέλος του προεδρείου, δήλωσε στο «Ρ»:

«Η συγκρότηση του προεδρείου και το μοίρασμα των θέσεων του προέδρου και του γραμματέα από την ΠΑΣΚΜΜΕ και την ΑΣΚΕΒΕ αντίστοιχα, ήταν αναμενόμενη εξέλιξη της εκτεταμένης νοθείας στο Συνέδριο. Αυτές οι παρατάξεις, μαζί με τη ΔΑΚΜΜΕ, δε δίστασαν να βάλουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε περιπέτειες. Σχηματίζοντας ένα αρνητικό μπλοκ δυνάμεων, επέβαλαν νόθους αντιπροσώπους και αλλοίωσαν τους συσχετισμούς και τα αποτελέσματα του συνεδρίου.

Αυτή η σκοπιμότητα δεν είναι άσχετη με την επιδίωξη χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε η ΓΣΕΒΕΕ να λειτουργεί ως "αξιόπιστος συνομιλητής", να συναινεί στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των αναδιαρθρώσεων, στην πολιτική που ευθύνεται για τις καταστρεπτικές συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι ΕΒΕ και που οδηγούν άλλους στο κλείσιμο και άλλους στο περιθώριο.

Η ΔΗΚΕΒΕ κατήγγειλε τη μεθόδευση που προηγήθηκε και το αποτέλεσμα του συνεδρίου. Δε θα μπορούσε να συμμετάσχει στο μοίρασμα των θέσεων με αυτές τις δυνάμεις. Αντίθετα, θα παλέψει για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΔΗΚΕΒΕ ακολουθεί τη γραμμή των αντιμονοπωλιακών αγώνων και ανυποχώρητα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ΕΒΕ, απέναντι στις πολυεθνικές και την πολιτική που εδραιώνει τη θέση τους στην αγορά.

Καλούμε κάθε επαγγελματία, βιοτέχνη και έμπορο να μην υιοθετήσει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να πάρει στα χέρια του την υπόθεση του εκδημοκρατισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νοθείας συνέχεια (2005-09-25 00:00:00.0)
Ν' αλλάξει ρότα το συνδικαλιστικό κίνημα (2005-09-13 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν νέα επιχείρηση νοθείας (2005-08-31 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα (2004-07-16 00:00:00.0)
Εκδικάζεται η αγωγή κατά του αποτελέσματος (2004-01-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε αποφασιστικά (2003-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ