Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004 - ΥΓΕΙΑ
Ικανοποίηση παρά τις εκπτώσεις

Ικανοποίηση για τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται το όλο επιχειρησιακό σχέδιο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Υγεία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Κ. Στεφανής, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του «Εκόνομιστ», τρεις μόλις μέρες μετά την εκχώρηση φιλέτου των υγειονομικών υπηρεσιών 2004 στον επιχειρηματία Αποστολόπουλο, αλλά και με εκπτώσεις ακόμα και σε σχέση με το μνημόνιο που είχε υπογραφεί το Μάρτη του 2000 μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του «Αθήνα 2004».

Αναφερόμενος στα Ολυμπιακά νοσοκομεία ο υπουργός μίλησε για «σύγχρονο εξοπλισμό και πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας κτιριακής υποδομής» τη στιγμή που τα νοσοκομεία, όπως κατήγγειλε προχτές η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων ΑΘήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), έχουν εγκαταλειφθεί σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού και υψηλής τεχνολογίας. Η Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό, κατά τον υπουργό, θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2003, όταν ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να είναι έτοιμη το δεύτερο εξάμηνο το 2003.

Αναφερόμενος στην Επείγουσα Ιατρική, ομολόγησε τις τρομακτικές καθυστερήσεις, λέγοντας ότι η απορροφητικότητα των κονδυλίων φτάνει μόλις το 15% και έτσι δεν έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα για την προμήθεια των ασθενοφόρων και των άλλων υποστηρικτικών μέσων του έργου του ΕΚΑΒ. Ετσι, απλώς επανέλαβε αριθμητικά κάποια νούμερα (ενίσχυση του ΕΚΑΒ με συνολικά 270 ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα, 25 Κινητές Ιατρικές Μονάδες, 2 Αυτοκινούμενα Συντονιστικά Κέντρα και μοτοσικλέτες, ενώ στη σύμβαση προβλεπόταν η προμήθεια 35 κινητών ιατρικών μονάδων και επιπλέον τριών ειδικών οχημάτων για την αντιμετώπιση καταστροφών, 5 ελικοπτέρων και 2 αεροπλάνων).

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, ο υπουργός ανέφερε ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν από περίπου 1.000 άτομα που θα αποφοιτήσουν από τις σχολές (ΙΕΚ) του ΕΚΑΒ με μηδενική εμπειρία και άλλο εποχικό προσωπικό. Ηδη ανέφερε, έχουν προσληφθεί 300 άτομα, πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία για άλλα 300 και στις αρχές του 2004 θα προσληφθούν άλλοι 300.

Τα αρχικά σχέδια βέβαια προέβλεπαν 800 προσλήψεις στον τομέα της δημόσιας Υγείας και 2.500 - 3.000 προσλήψεις για τον προνοσοκομειακό και νοσοκομειακό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ