Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ» ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Επανακαθορίζουν τον αιγιαλό

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών του ΚΚΕ σημειώνει ότι ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας Σταθέα είναι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου

Οι εργασίες κατεδάφισης της ξύλινης εξέδρας στο «Καλούα», συνεχίστηκαν χτες

Eurokinissi

Οι εργασίες κατεδάφισης της ξύλινης εξέδρας στο «Καλούα», συνεχίστηκαν χτες
Τα συμφέροντα στα οποία λογοδοτεί η κυβέρνηση, έρχονται να επιβεβαιώσουν μια σειρά από συνομιλίες, μέσω εγγράφων, ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής, στην οποία ήταν αναπληρώτρια προϊσταμένη η εκλιπούσα, Ρ. Σταθέα. Προκύπτει πως αυτό που μπλόκαρε τη δήθεν... αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να «εφαρμόσει την πολιτική της» - όπως δήλωναν με στόμφο στελέχη της - είναι η πρόθεσή της να νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες εφοπλιστών και επιχειρηματιών πάνω στο κύμα, τροποποιώντας τα όρια του αιγιαλού σε όφελός τους.

Στο μεταξύ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η ΚΟΒ υπουργείου Οικονομικών του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας της Ρ. Σταθέα «είναι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που υπηρετεί, με την πολιτική της, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είτε πρόκειται για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είτε για τις αυθαίρετες βίλες του» συμπληρώνοντας πως εάν επρόκειτο για καμιά παράγκα αυθαίρετη, θα είχε γκρεμιστεί την επόμενη μέρα.

Τα έγγραφα

Ενδεικτικά των κυβερνητικών προθέσεων, είναι δύο έγγραφα της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής προς την Περιφέρεια και το υπουργείο Οικονομικών, στα οποία σημειώνεται σαφώς πως επίκειται η αλλαγή της οριογραμμής του αιγιαλού, η οποία ακυρώνει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Συγκεκριμένα, στο υπ' αριθμόν 3870/195, στις 17.6.2003, έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση του επανακαθορισμού στην περιοχή του 38ου χιλιομέτρου (Σάρομαν, κλπ.) σας γνωρίσαμε ότι δεν είναι σκόπιμη η κατεδάφιση αφού η αρμόδια Επιτροπή, με τη σύμφωνη γνώμη του ΓΈΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) αποφάσισε τον επανακαθορισμό (σ.σ. του αιγιαλού) με την ολοκλήρωση του οποίου, τα έργα θα ευρεθούν εκτός κοινόχρηστου, για την αποφυγή αντιφατικών ενεργειών που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την καταρράκωση της αξιοπιστίας του Δημοσίου». Απαντώντας η Περιφέρεια, ζητά την επιστροφή των πρωτοκόλλων, ενώ σε δηλώσεις του χτες ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας, Μ. Κυριακίδης δήλωνε ουσιαστικά αναρμόδιος για το θέμα και παρέπεμπε στην εισαγγελική έρευνα. Είπε δε πως η Περιφέρεια είχε επισημάνει στην εκλιπούσα πως αν υφίσταται αμφισβήτηση ως προς την ορθότητα των τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης που η ΚΥΔ είχε εκδώσει, θα έπρεπε να τις ανακαλέσει ή να ζητήσει την επιστροφή τους για επανέλεγχο με βάση τα δεδομένα που επικαλούνταν. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την Περιφέρεια να διαρρέει χτες και προχτές μια σειρά εγγράφων, ώστε να καταδείξουν ότι η Ρ. Σταθέα ήταν αυτή που σταματούσε τις κατεδαφίσεις. Οπως δείχνουν όμως έγγραφα, που παρουσιάσαμε χτες, η Ρ. Σταθέα ζητούσε οδηγίες για το πώς θα προχωρήσει.

Σε άλλο έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας με αριθμό 2827/114, στις 19.5.2003, σημειώνεται: «Η υπόθεση (του επανακαθορισμού του αιγιαλού) βρίσκεται στο στάδιο της συμπλήρωσης του διαγράμματος προκειμένου η Επιτροπή να συγκληθεί εκ νέου για τη διατύπωση της τελικής έκθεσης». Συμπληρώνεται πως επίκειται επικυρωτική απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Χτες, συνεργεία της Περιφέρειας ξήλωσαν μια εξέδρα (τρεις μέρες την ξηλώνουν. Μήπως προσέχουν πολύ για να μπορεί να ξανατοποθετηθεί;) στο μπαρ «Καλούα» και ορισμένους πασσάλους, ενώ θα συνεχίσουν και σήμερα κατεδαφίζοντας ορισμένα στοιχεία.

  • Το ρεσιτάλ της κυβερνητικής υποκρισίας συνεχίστηκε και χτες με την εξαγγελία που διέρρεε στον Τύπο ότι θα συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων των αυθαιρέτων χτισμάτων στις ευαίσθητες περιοχές που όπως είναι γνωστό αραχνιάζουν εδώ και χρόνια, στη δίνη των κενών της νομοθεσίας και της αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων διαφόρων υπηρεσιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ