Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Εκδρομή - προσκύνημα

Μπροστά στο σχολείο στη Ρεντίνα
Μπροστά στο σχολείο στη Ρεντίνα
Μια μοναδική εκδρομή προσκύνημα πραγματοποίησαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και φίλοι της ΕΑ, με πρωτοβουλία του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Βέροιας, σε τόπους ιστορικούς για την Εθνική μας Αντίσταση.

Οι αγωνιστές ξεκίνησαν από τη Βέροια με ένα λεωφορείο (ναυλωμένο από το δήμο, τον οποίο ευχαριστούν) και, μέσω Κοζάνης, Γρεβενών, Καλαμπάκας, έφθασαν στο ιστορικό Περτούλι που ήταν η έδρα της αγγλικής αποστολής και εκεί έγινε η γνωστή σύσκεψη με τους Στ. Σαράφη, Αρη Βελουχιώτη κ.ά. από μέρους του ΕΛΑΣ, των Ζέρβα - Πυρομάγλου από τον ΕΔΕΣ και όπου αποφασίστηκε η σύσταση του Κοινού Γενικού Στρατηγείου των ανταρτών. Επίσης, εκεί λειτούργησε και η πρώτη σειρά της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών του ΕΛΑΣ.

Επόμενος σταθμός η Ελάτη και τα Τρίκαλα. Εκεί επίσκεψη στο άγαλμα του Στ. Σαράφη και των πέντε νεολαίων, που για να γλιτώσουν έπεσαν στο ποτάμι, γιατί τους κυνηγούσαν οι Γερμανοί. Από τους Γερμανούς γλίτωσαν, όμως δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τους φασίστες που τους έπιασαν και τους εκτέλεσαν επιτόπου.

Αφού διανυκτέρευσαν στον ξενώνα «Αφροδίτη» στο χωριό Μητρόπολη Καρδίτσας, το επόμενο πρωί επισκέφθηκαν το Σμόκοβο, όπου λειτουργούσε η δεύτερη σειρά της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ. Από κει προχώρησαν φτάνοντας στη Ρεντίνα όπου επισκέφθηκαν το ιστορικό μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου τους εκδρομείς ξενάγησε ο πρόεδρος συν. Νίκος Ραμαντάνης. Με πρόταση του συναγωνιστή Αηδονίδη Μιχάλη συγκεντρώθηκαν 145 ευρώ τα οποία και στάλθηκαν στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης, στο «Ριζοσπάστη» και στη «Φωνή της Ε.Α.».

Η διανυκτέρευση έγινε στο Καρπενήσι, ενώ, στην επιστροφή, περνώντας από τη Λαμία επισκέφθηκαν το άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη που βρίσκεται στην πλατεία Λαού.

Τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματός στη διάρκεια της εκδρομής ενημέρωσαν τους συναγωνιστές για τις πολιτικές εξελίξεις και, ειδικά για τις επερχόμενες εκλογές. Για το χρέος όλων μας να παλέψουμε και να κατατοπίσουμε όσους φίλους και γνωστούς μας για να καθιερωθεί και στον τόπο μας η απλή αναλογική ως το μόνο δίκαιο εκλογικό σύστημα, να καταργηθεί το πλαφόν του 3% και να ενισχυθεί, από όλους, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να βγάλει περισσότερους βουλευτές στις εκλογές αυτές. Η ευχή, του χρόνου μια νέα εκδρομή σε άλλα ιστορικά μέρη της πατρίδας μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδρομή για το Συνέδριο της FIR στην Πράγα (2016-10-29 00:00:00.0)
8ήμερη εκδρομή για το Συνέδριο της FIR στην Πράγα (2016-10-25 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη (2013-06-02 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη (2013-05-26 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη (2013-05-23 00:00:00.0)
Απο τη δράση των Παραρτημάτων (1995-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ