Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Σοβαρά προβλήματα σε Γιάννενα, Ηγουμενίτσα

Τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων, προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή της Κυριακής, σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου. Αποκλείστηκαν από καταπτώσεις και κατολισθήσεις αρκετά χωριά. Εκτός των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, πλημμύρισαν σπίτια σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, καταστήματα σε Τύρια, Βροσίνα και εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην Μπεστιά. Ζημιές υπήρξαν και σε γέφυρες.

Ειδικότερα, καταστράφηκαν οι προσβάσεις της γέφυρας Κουρέντα - Γρανίτσας, με αποτέλεσμα να πέσουν στο χείμαρρο δύο αυτοκίνητα. Μεγάλες ζημιές έγιναν στη γέφυρα Λάλιζας - Σενίκου και Ασπροχωρίου. Στο Ριζό του Δήμου Μολοσσών δύο χείμαρροι πλημμύρισαν σπίτια και καταστράφηκε τάφρος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το οδόστρωμα. Μεγάλα προβλήματα καταγράφηκαν στο επαρχιακό δίκτυο προς Αγ. Νικόλαο Δωδώνης, ενώ μικρότερης έκτασης καταπτώσεις υπήρξαν στους Δήμους Εγνατίας και Ζαγορίου.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν, όμως, και στο Νομό Θεσπρωτίας. Στην Ηγουμενίτσα πλημμύρισαν όλοι οι δρόμοι με λασπόνερα. Την Κυριακή το βράδυ πέρασε από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι χείμαρρος που σάρωσε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του. Λάσπες και δέντρα γέμισε και όλη η έκταση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Στο Λαδοχώρι, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά. Στην Πλαταριά, τη Φασκομηλιά και τον Αργυρότοπο κατέβασαν νερό τα ποτάμια και παρέσυραν καλλιεργημένες εκτάσεις και σπίτια. Ο κάμπος Σαγιάδας και Ασπροκλησίου πλημμύρισε προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες. Στη Μενίνα, επίσης, έγιναν ζημιές σε καλλιέργειες και σπίτια.

Ζημιές έγιναν και στη Νότια Κέρκυρα, αλλά και σε συνοικίες της πόλης. Στο Δήμο Μελιτιαίων και ειδικά στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσογγί και Μωραΐτικα πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά. Στο Δήμο συνολικά καταστράφηκαν πάνω από 50 μαγαζιά και σπίτια. Ζημιές έπαθαν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού. Στο οδικό δίκτυο, επαρχιακό και νομαρχιακό και ειδικά στο αγροτικό έγιναν μεγάλες ζημιές, δηλαδή κατολισθήσεις με κλείσιμο του δρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ