Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπερασπιστής και των πράξεων των κατηγορουμένων

Αρχισε χτες η αγόρευση του Φρ. Ραγκούση, συνηγόρου των αδελφών Ξηρού

Στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής, που πριν ένα μήνα είχε δημοσιοποιήσει με συνέντευξή του, ότι «στο πολιτικό έγκλημα ο δικηγόρος εκτός από τον κατηγορούμενο υπερασπίζεται και την πράξη του», αγόρευσε χθες στη δίκη της «17 Ν» ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού, Φρ. Ραγκούσης. Ο συνήγορος σημείωσε ότι «η 17 Ν αποτελεί μια κοινωνική ανάγκη, ένα μέγεθος κοινωνικού ελέγχου, της αναλγησίας της κρατικής και έτσι θα λειτουργεί μέσα στον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στο Σάββα Ξηρό, πρόσθεσε: «Μπορώ να μετουσιώσω μέσα μου αυτό το ψυχικό θάρρος ενός ανθρώπου κομματιασμένου, που σηκώνεται ξανά και θεωρεί τιμή του ότι ήταν μέλος της 17 Ν και δέχεται τις επιθέσεις και τους χλευασμούς και δέχεται ό,τι μιαρό μπορεί να περάσει εναντίον του, αλλά στέκει όρθιος; Εχω εγώ τις δυνατότητες να υπερασπίσω τέτοια μεγέθη σε ένα ύψος τέτοιο, που κατορθώνει μετά από όσα πέρασε να στέκει όρθιος;». Σε άλλο, δε, σημείο του λόγου του, με τόνο αυτοκριτικό και πάντα στο πλαίσιο των ίδιων εκτιμήσεων, απάντησε στις κατηγορίες περί συνοδοιπόρων της «17 Ν», λέγοντας: «Είναι φθηνό πολύ - όταν υπερασπιζόμαστε τέτοια μεγέθη και τέτοιες αξίες κοινωνικής δράσης - να λέμε τους άλλους συνοδοιπόρους. Οχι, δεν μπορούσα ποτέ να είμαι συνοδοιπόρος τους, δεν τόλμησα ίσως».

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης χαρακτήρισε τη δίκη πολιτική, σημείωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο φυσικός δικαστής των κατηγορουμένων είναι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ αναφερόμενος στην «εξάρθρωση της οργάνωσης» και σ' όσα έγιναν πέρσι το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της τρομο-υστερίας, μίλησε για εξάρθρωση θεσμών και κοινωνικών ιστών. Τέλος, σημείωσε ότι η «17 Ν» είναι απόρροια ενός κοινωνικού φαινομένου που λέγεται αντικρατική πάλη και συνόψισε, λέγοντας: «Οσοι πιστεύουν ότι τελειώνοντας αυτή η δίκη τελειώνει αυτό το φαινόμενο που λέγεται αντικρατική πάλη, κομίζουν γλαύκα. Και όσοι επαίρονται ότι έπιασαν τη 17 Ν, ότι σταματά η τρομοκρατία, ότι σταματά η αναρχία, ότι έβαλαν σε τάξη τους θεσμούς, έχουν πραγματικά - επιτρέψατέ μου την έκφραση - μαύρα μεσάνυχτα». Η αγόρευση του Φρ. Ραγκούση συνεχίζεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ