Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ
«Ανθρακες» οι εξαγγελίες για τα Μητροπολιτικά Πάρκα

«Αέρας κοπανιστός» αποδεικνύονται οι κυβερνητικές υποσχέσεις περί παράδοσης στον ελληνικό λαό, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δύο μεγάλων μητροπολιτικών πάρκων στο Γουδί και στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, αντίστοιχα!

Αυτό αποκαλύφθηκε και χτες, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου και της προέδρου της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου στους χώρους αυτούς, όπου κατασκευάζονται Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Εκεί, λοιπόν, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ξεκαθάρισε ότι για το πάρκο στο Γουδί δεν προβλέπονται άλλες επεμβάσεις για τη διαμόρφωσή του, πέραν των κατασκευών που γίνονται για την Ολυμπιάδα, με πρόσχημα το ...ιδιοκτησιακό του καθεστώς!

Οσον αφορά στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, αυτό μόνο κατ' όνομα θα είναι τέτοιο, καθώς ήδη τα 2.000 τ.μ. καλύπτουν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ ένα ακόμη μεγάλο μέρος του (1.000 με 2.000 στρέμματα) η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαθέσει ως «φιλέτο» στους ιδιώτες, για να κατασκευάσουν την ακριβότερη, ίσως, πόλη της Ελλάδας. Η υπουργός δε δίστασε να δηλώσει ότι «θα πρέπει να αποδώσει οικονομικά, ανάλογα με τη χρηματοδότηση που δόθηκε», δηλαδή τόσο οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όσο και μεγάλο μέρος του υπόλοιπου χώρου να δοθούν για εκμετάλλευση στους ιδιώτες!..

Στο μεταξύ, τη στιγμή που η κυβέρνηση ομολογεί ότι το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπερβεί κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις και πως οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα παραδοθούν σε επιχειρηματίες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι την ...καταδιώκουν μεγάλα συμφέροντα. Ουσιαστικά, αυτό είπε χτες αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, μιλώντας για «κακόπιστα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων», σχετικά με την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ