Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας απ' την κυβέρνηση μέσω της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» κατήγγειλε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού και η Πρωτοβουλία για την προστασία των δημοσίων κτημάτων και της δασικής γης. Τις μέρες αυτές κατατίθεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η αίτηση και ο φάκελος εισαγωγής της ΕΤΑ ΑΕ στο χρηματιστήριο, οι οποίες αφορούν το 25% των μετοχών της.

Ο Μιχάλης Δεκλερής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ, ανέλυσε πως είναι κατάφωρα αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΤΑ, αφού το εταιρικό χαρτοφυλάκιό της συμπεριλαμβάνει ζωτικά τμήματα της δημόσιας κτήσης που είναι αναπαλλοτρίωτη.

Ο Νίκος Γκατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε πως «το πρόβλημα πέρα από νομικό είναι και πολιτικό». Οπως είπε, έχει άμεση σχέση με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση και στηρίζει η ΝΔ. Δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα για τη διάσωση της δημόσιας περιουσίας, επισημαίνοντας πως προϋπόθεση είναι η πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ