Κυριακή 26 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Πετρόπουλος
Νίκος Πετρόπουλος
Φωτ.

Στις 21 Οκτώβρη 2001, «έφυγε» από κοντά μας, έτσι απρόσμενα, σε ηλικία 60 χρόνων, ο σύζυγος, πατέρας και σύντροφος, ο κομμουνιστής ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ. Εφυγε από τη ζωή με το κεφάλι ψηλά, γιατί αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα για έναν κόσμο αλλιώτικο, δικαιότερο, ειρηνικό, σοσιαλιστικό.

Ο Τηλέμαχος Γαβριηλίδης υπήρξε για πολλά χρόνια Γραμματέας της Οργάνωσης Γερμανίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Είχε βαθιά πίστη στην αξία του αγώνα, πίστη, που την αποδείκνυε περίτρανα με την προσωπική στάση του σε κάθε δύσκολη στιγμή του κινήματος. Διέθετε τη δύναμη να ξεπερνά τις δυσκολίες και ταυτόχρονα να βοηθά σημαντικά και στο σωστό προσανατολισμό του μαζικού κινήματος στη χώρα, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, τη Γερμανία.

Ξεχώριζε για το ήθος και την πίστη του στο Κόμμα, για την ηρεμία και τη νηφαλιότητά του, για την υπομονή, την επιμονή και την πνευματική του διαύγεια, με τα οποία έκρινε και ερμήνευε τα κάθε είδους ζητήματα.

Ο τρόπος σκέψης και δράσης του αποτέλεσαν πρότυπο για τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και πολύ περισσότερο για την οικογένειά του.

Θα κρατήσουμε στη μνήμη μας ζωντανή την εικόνα του, ως αφοσιωμένου συζύγου, πολύτιμου πατέρα και ανθρώπου, ο οποίος αγωνιζόταν για ένα σοσιαλιστικό αύριο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γερμανίας, 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του: Ελλη Γαβριηλίδου

Τα παιδιά του: Γίτσα - Μανώλης, Βάσω και Αννέτα

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΙΤΙΔΗ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατο του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ, ο οποίος καταγόταν από το Φύλλο Καρδίτσας και πέθανε στις 26 Οκτώβρη 1999, μαχητή του ΔΣΕ, στο Ιππικό του Γαζή και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου», 50 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Ο αδελφός του Βαγγέλης

* * *

Στη μνήμη του εργάτη κομμουνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΥ, προσφέρω 40 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ελένη Μπιμπίκου - Αντωνιάδου

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΗΣ καταγόταν από την Κέρκυρα. Γεννήθηκε το 1931.

Με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του προσφέρει στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδελφού του ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΤΗ, 15 ευρώ στο Παράρτημα Σταυρούπολης της ΠΕΑΕΑ, 10 ευρώ στην ΚΟΒ Σταυρούπολης και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

φΩΤ.2

Σήμερα 26 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ. Ο χρόνος καταλαγιάζει τον πόνο, όμως οι μνήμες μένουν πάντα ζωντανές και μας συντροφεύουν όσο ζούμε.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του λατρευτού αδελφού μου, τον οποίον χάσαμε πρόσφατα, του ΠΑΚΗ μας ΑΝΘΟΥΛΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν αφοσιωμένα μέλη έως το τέλος της ζωής τους, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Η γυναίκα του Λιλίκα Ανθούλη - Βασιλάκη

Ο γιος του Παναγιώτης Βασιλάκης

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΒΡΗΛΟΥ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ύστερα από μακροχρόνια αρρώστια, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Βούλα Ανθούλη - Βουλιστού

Αλέκος Βασιλάκης
Αλέκος Βασιλάκης
* * *

Φωτ.2

Η αγαπημένη κουμπαρούλα μου και συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ Σπιτάδη - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας και μας γέμισε θλίψη απέραντη, όσο απέραντη ήταν η αγάπη μου γι' αυτήν. Η Μαρία, η πιστή αγωνίστρια, μέλος του ΚΚΕ, έφυγε όρθια, όπως όρθια στάθηκε, στη ζωή της. Η φίλη και κουμπαρούλα μου Μαρία ευτύχησε να ζήσει κοντά στον αγωνιστή και ωραίο άνθρωπο ΝΙΚΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ και στην αγκαλιά της δικής της οικογένειας.

Στη μνήμη τους, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Λιλίκα Ανθούλη - Βασιλάκη


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

ΚΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πάκης Ανθούλης
Πάκης Ανθούλης

Μαρία Πετροπούλου
Μαρία Πετροπούλου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ