Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Για τα 63 χρόνια από το «ΟΧΙ» του 1940

Για 63η χρονιά η 28η Οκτώβρη 1940 στέλνει το μήνυμα, ότι ο γιορτασμός της αποκτά ουσιαστική αξία, μόνο στο βαθμό που συνάγονται επίκαιρα συμπεράσματα, αντίστοιχα με τα λαϊκά συμφέροντα. Τέτοια συμπεράσματα προσφέρει ολόκληρη η ηρωική δεκαετία 1940 - 1949, στην οποία έλαμψε και η πάλη της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Οι μεγάλες στιγμές υπογραμμίζουν τις μεγάλες, ευθύνες που στέκουν μπροστά στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα, μπροστά σε όλους εκείνους, που η πλουτοκρατία και τα κόμματά της τους τιμούν για το τότε, αλλά τώρα τους συνθλίβουν. Τους κολακεύουν ως ανίκητους όταν αναφέρονται στο παρελθόν, ενώ τους τρομοκρατούν για να μη σηκώσουν κεφάλι σήμερα!

Τα γνήσια εθνικά συμφέροντα συνδέονται απόλυτα με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Συνδέονται άρρηκτα με την πάλη εναντίον των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε ξεχωριστή χώρα. Συνδέονται με τη διεθνή πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων κατά των οχυρών του κεφαλαίου, του NATO και της ΕΕ, για την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, για την αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή συμμαχία, που θα εμπνεύσει μεγάλους ταξικούς αγώνες, θα οδηγήσει στην κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

ΑΘΗΝΑ 24/10/2003

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ