Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνο για τους «έχοντες» οι γαλαντομίες

Γρηγοριάδης Κώστας

Ξέρετε τι είναι η ΔΕΚΑ; Αν όχι, σας πληροφορούμε ότι η πλήρης ονομασία της είναι Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών και όπως συνάγεται από το όνομά της είναι μια εταιρία, που ανήκει στο Δημόσιο και διαχειρίζεται κινητές αξίες (κατά κύριο λόγο μετοχές), σύμφωνα με τις εκάστοτε εντολές της κυβέρνησης. Σας θυμίζουμε, επίσης, ότι η ΔΕΚΑ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τεχνητή άνοδο του χρηματιστηριακού δείκτη την περίοδο 1999 - 2000.

Πάντως, δε γράφουμε τα παραπάνω, για να σας θυμίσουμε τι έγινε πριν τέσσερα και πέντε χρόνια, όταν -όλως συμπτωματικώς...- είχαμε και πάλι εκλογές (ευρωεκλογές το 1999 και βουλευτικές το 2000). Τα γράφουμε, επειδή διαβάσαμε στην «Καθημερινή» ότι η προαναφερόμενη δημόσια επιχείρηση αγόρασε, το περασμένο καλοκαίρι, περίπου 16 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, που ήταν δεσμευμένες σε ομόλογα έκδοσης του Δημοσίου, αντί 940 εκατ. ευρώ και πριν από μια βδομάδα πούλησε 28 εκατ. μετοχές της ίδιας τράπεζας, εισπράττοντας μόλις 490 εκατ. ευρώ. Πούλησε, δηλαδή, στη μισή σχεδόν τιμή, απ' αυτή που είχε αγοράσει πριν ελάχιστους μόνο μήνες..!

Προφανώς, οι τόσο σφιχτοχέρηδες κυβερνώντες, όταν πρόκειται για λαϊκά αιτήματα, όπως των εκπαιδευτικών, των γιατρών και τόσων άλλων εργαζομένων που κινητοποιούνται αυτή την περίοδο, αποδείχνονται ιδιαίτερα γαλαντόμοι, όταν συναλλάσσονται με τραπεζίτες και παρόμοια μεγάλα συμφέροντα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ