Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΛΑΟΥ

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ: «Αν οι οκτώ ρουκέτες που έπληξαν στις 6 χθες το πρωί το ξενοδοχείο "Αλ Ρασίντ" στη Βαγδάτη είχαν σημαδέψει έναν όροφο ψηλότερα, τότε οι Αμερικανοί θα κινδύνευαν να χάσουν σε μια στιγμή όσα κέρδισαν στο Ιράκ τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η απόπειρα εξόντωσης του υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Πολ Γούλφοβιτς, μέσα στην καρδιά της αμερικανικής διοίκησης ήταν το πιο παράτολμο εγχείρημα της ιρακινής αντίστασης και έγινε δεκτή στην Ουάσιγκτον σαν ψυχρολουσία» (Γ. Παπαδάτος - «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: «Το αληθινό πρόσωπο της ιρακινής αντίστασης γνώρισε από κοντά ο Αμερικανός υφυπουργός Αμυνας με τη φονική επίθεση στο ξενοδοχείο που έμενε στη Βαγδάτη. Η Ουάσιγκτον ομολογεί τώρα πως δεν περίμενε τόσο σφοδρή αντίσταση και παραδέχεται ότι, ακόμα και αν συλληφθεί ο Σαντάμ, δε θα σταματήσουν οι αντιαμερικανικές επιθέσεις» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΖΟΡΙΑ...: «Με το έργο ανοικοδόμησης του Ιράκ να συναντά δυσχέρειες, ο Λευκός Οίκος δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια για να μπει σε μια ακόμη κρίση, και ίσως αυτό το στοιχείο να έχει πείσει τον Τζορτζ Μπους περί του ότι οι διπλωματικές συμφωνίες που υπολείπονται του αρχικού ιδανικού στόχου, είναι πολύ καλύτερες από το να μην υπάρξει καμία. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συμφιλιωτικός όταν μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Αυστραλία, στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, τόνισε, μεταξύ άλλων: "Δεν παύω να τονίζω ότι δεν μπορούν όλα τα πολιτικά ζητήματα να αντιμετωπίζονται με τη βία" και εξήρε τις πολυεθνικές προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο να δοθεί μία λύση στα προβλήματα με τη Βόρεια Κορέα και τον Ιράν» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΜΝΗΜΕΣ ΒΙΕΤΝΑΜ: «Τις μεγαλύτερες αντιπολεμικές διαδηλώσεις από την ημέρα που ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε και επίσημα τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ έζησαν το προηγούμενο διήμερο οι ΗΠΑ. Χιλιάδες διαδηλωτές σε Ουάσιγκτον και Σαν Φρανσίσκο απαίτησαν μαζικά την άμεση επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων και το τέλος της παράνομης κατοχής της χώρας. Η συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον είχε έντονες μνήμες και συνθήματα από ανάλογες συγκεντρώσεις που έγιναν στη δεκαετία του '60 και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ» (Θαν. Τσίτσας -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ