Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργατοπατέρας πλασιέ της ιδιωτικής ασφάλισης

«Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη σημερινή πραγματικότητα στον τομέα της υγείας, μας πείθουν για την ανάγκη να εξασφαλίσουμε ένα πρόγραμμα Υγείας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης μέσω Ιδιωτικού Ασφαλιστικού Φορέα»! Δεν πρόκειται για διαφημιστικό φυλλάδιο κάποιας ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας, αλλά για απόσπασμα επιστολής που έχει εκδώσει και υπογράφει προσωπικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Μηχανών Εσωτερικής Καύσεως Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΜΕΚΕΝ) Σταύρος Πετρίδης και την οποία έχει αποστείλει σε κάθε μέλος της Ενωσής του!

Ο «συνδικαλιστής» αυτός, ο οποίος συγκαταλέγεται στην ομάδα των εγκάθετων των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ και το σωματείο του αποτελεί ένα από αυτά που χαρακτηρίζονται ως «σφραγίδες» και υπάρχει για να νοθεύει τη θέληση των ναυτεργατών, ανέλαβε τώρα και το ρόλο του πλασιέ ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας! Αναφέρει στην ίδια επιστολή: «Για το θέμα αυτό (σ.σ. της ιδιωτικής ασφάλισης) είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά τον μήνα Μάιο. Από τη συνάντηση μαζί τους πείστηκα ότι η Εθνική Ασφαλιστική γνωρίζει καλά τις ανάγκες του σύγχρονου εργαζόμενου, του σύγχρονου οικογενειάρχη. Η προσφορά για ένα πλήρες Πρόγραμμα Ασφαλιστικών Καλύψεων έχει ήδη κατατεθεί στην Ενωσή μας. Μέσω του προγράμματος αυτού θα έχουμε τη δυνατότητα για Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία και μάλιστα με κόστος ιδιαίτερα χαμηλό»!

Η πρόκληση είναι τέτοια που εξόργισε πολλούς από τα μέλη της Ενωσής του, καθώς, όπως ειπώθηκε, «πλασάρει» την ιδιωτική ασφάλιση όταν οι ναυτεργάτες, μαζί με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, δίνουν σκληρή μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου, την προστασία και τον εκσυγχρονισμό του ΝΑΤ και του Οίκου του Ναύτη για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ