Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι

Νέες κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ

Με ποσοστά που έφτασαν την καθολική συμμετοχή έγινε χτες και προχτές η 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, μετά και την έβδομη καταδικαστική απόφαση των δικαστηρίων μέσα σε δύο χρόνια για τους απεργούς γιατρούς του ΙΚΑ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ προκήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας πανελλαδικά στο τέλος κάθε ωραρίου (πρωινού - απογευματινού) στις 6 και 7 Νοέμβρη 2003. Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την άμεση ασφάλιση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών, που έχουν ασφαλιστεί στο ΤΣΑΥ προ της 31.12.1992, καθώς και αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμου με υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των μόνιμων γιατρών του νόμου 3163/55.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τη48ωρη σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κύρια αιτήματα το διπλασιασμό του νοσοκομειακού επιδόματος, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ