Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θέλουν δε θέλουν θα ακουστεί η φωνή των εργατών!

Με φόντο την ανεργία να τσακίζει κόκαλα (έχει πηδήσει στο 18% από τους οποίους το 37% είναι νέοι και το 45% γυναίκες), τους μισθούς στην πιάτσα να πιάνουν πάτο (με 450 ευρώ το μήνα καλείται να ζήσει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες), την παραγωγική βάση στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό και το μέταλλο να καταστρέφεται καθημερινά με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με τον πλούτο της πόλης, όπως το λιμάνι, να ξεπουλιέται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αρχίζει αύριο, Πέμπτη, το συνέδριο του ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Για να υπάρξει αυτή η βάρβαρη πραγματικότητα έχουν βάλει πλάτη από κοινού οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ. Κι αυτό ακριβώς δε θέλουν να αναδειχτεί μέσα από το συνέδριο. Γι' αυτό και έχουν καταφύγει από κοινού σε εκτεταμένη νοθεία στις αρχαιρεσίες των σωματείων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το Σώμα του συνεδρίου θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο. Παράλληλα, επιδίωξαν να αποκλείσουν από το συνέδριο εκείνα τα συνδικάτα που τους έμπαιναν εμπόδιο. Στο αποκορύφωμα της πρόκλησης έφτασαν στο σημείο - με πρώτους τους εντεταλμένους στο μαγάρισμα συνδικαλιστές του ΣΥΝ - να συκοφαντούν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για να στρέψουν σε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση τη συζήτηση και να περάσει στο απυρόβλητο η ευθέως αντεργατική στάση τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν και χτες καθαρό ότι δε θα επιτρέψουν να μεταβληθεί το συνέδριο του ΕΚΘ σε πεδίο αντιπαράθεσης αποπροσανατολιστικών καταγγελιών. Θα επιχειρήσουν να θέσουν στο κέντρο της συζήτησης τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, την ανάγκη ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής που τα προκαλεί, την ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να ξεφύγει από τα γρανάζια της υποταγής και συναίνεσης, στα οποία το έχουν εμπλέξει όσοι καταφεύγουν στη μαζική νόθευση της βούλησής τους και στη λασπολογία, για να αποκρύψουν τη συνενοχή τους στο αντεργατικό έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας.

Από την πλευρά τους, στα πλαίσια της εντεταλμένης αποστολής τους συνδικαλιστές του ΣΥΝ, για να συγκαλύψουν την εκτεταμένη νοθεία την οποία από κοινού επικύρωσαν με ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, έφτασαν στο σημείο - κατάντια να ισχυριστούν μέσα από την «ΑΥΓΗ» ότι ο Γραμματέας του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Κυριακίδης ψήφισε σε δύο Σωματεία. Συνειδητά απέκρυψαν, ενώ γνώριζαν την αλήθεια, ότι το στέλεχος του ΠΑΜΕ ψήφισε μία και μόνο φορά για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 28ο Συνέδριο του ΕΚΘ.

Απαντώντας στους συκοφάντες ο Θόδωρος Κυριακίδης ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, για να συγκαλύψουν τη νοθεία λασπολογούν σε βάρος του προσώπου μου, με πλαστά κατασκευασμένα στοιχεία, με σκοπό να πλήξουν την Εργατική Ενότητα, το συνδυασμό του ΠΑΜΕ στο ΕΚΘ. Το ρόλο του εργολάβου της λασπολογίας ανέθεσαν στην ΕΤΑΣ, παράταξη του ΣΥΝασπισμού που για να "αποκτήσει" λόγο μέσα στο ΕΚΘ (μια και η μόνιμη συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ την έχει εξαφανίσει) και να "τσιμπήσει κανένα κουκί" από τα εκλογο-μαγειρεία των συνεταίρων της, δε διστάζει να αυτοεξευτελιστεί».

  • Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έκαναν χθες βράδυ συνδικαλιστές 3 σωματείων οδηγών φορτηγών που διεκδικούν δικαίως και σύμφωνα με τη σχετική δικαστική απόφαση, την εγγραφή τους στη δύναμη του ΕΚΘ και τη συμμετοχή τους στο επικείμενο Συνέδριο. Απόφαση που αρνείται να εκτελέσει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ). Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ) πήρε τους φακέλους των τριών σωματείων και εξαφανίστηκε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ