Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συκοφαντούν για να κρύψουν τη νοθεία

Μπροστά στο φόβο να αποκαλυφθεί η καταδίκη της πολιτικής τους από τους εργαζόμενους, αλλά και προκειμένου να συγκαλύψουν τη συνενοχή τους στο αντεργατικό έγκλημα που συντελείται, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, έστησαν από κοινού, τεράστια επιχείρηση εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές των αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΕΚΘ, σε τέτοιο βαθμό που οι συσχετισμοί να αλλοιώνονται καίρια. Ταυτόχρονα, επιτίθενται στο ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που κρατά ζωντανή της φλόγα της αντίστασης στην κοινωνική λαίλαπα και απελευθερώνει εργαζόμενους από την ομηρία των υποταγμένων ηγεσιών. Χτυπούν την Εργατική Ενότητα στο πρόσωπο του ΓΓ του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδη, με πλαστά, κατασκευασμένα στοιχεία.

Ως κοινοί συκοφάντες, ανέλαβαν τη βρώμικη δουλιά, οι συνδικαλιστές της ΕΤΑΣ (ΣΥΝ). Ετσι, ενώ από τη μία νομιμοποίησαν την εκτεταμένη νοθεία την Παρασκευή στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΚΘ, όπου επικυρώθηκαν οι αντιπρόσωποι των σωματείων, τη Δευτέρα μέσα από συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν τη νοθεία στις εκλογές ορισμένων σωματείων, κύρια όμως επιτέθηκαν στον Θ. Κυριακίδη, υποδεικνύοντάς τον ψευδώς ως διπλοψηφίσαντα.

Η αναπληρώτρια Γραμματέας του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου εκλεγμένη με την ΕΤΑΣ, από κοινού με τους συνεταίρους της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, την Παρασκευή νομιμοποίησαν για το Συνέδριο δεκάδες αντιπροσώπους που «εκλέχθηκαν» από αρκετές εκατοντάδες διπλοψηφίσαντες ή ανύπαρκτους ψηφοφόρους. Οπως π.χ. τα σωματεία του ΟΑΣΘ, της Ενωσης Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων. Επίσης, έκλεισαν τα μάτια στις ενστάσεις εναντίον ενός σωματείου καπνεργατών και του σωματείου ζαχαροπλαστών που επίσης ελέγχονται για διπλοψηφίες. Ολα τα παραπάνω αποτελούν δείγμα μόνο του όργιου νοθείας που έχει γίνει με στόχο να διατηρηθεί η κυριαρχία των συνεταίρων της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ με νόθους αντιπροσώπους.

Τις παραπάνω περιπτώσεις, για τις οποίες η Εργατική Ενότητα είχε καταθέσει ενστάσεις, επιβεβαίωσε χθες μέσα από τη συνέντευξη Τύπου και ο Χ. Κουτσουράς, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Καυστικός για τις συκοφαντίες που εκτοξεύτηκαν ήταν και ο Δ. Αλιστρατινός, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ από το χώρο των Εμφιαλωμένων. «Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας είναι ζωντανοί, ενεργοί και όχι απλά ονόματα σε χαρτιά, όπως άλλων δυνάμεων», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ