Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
Εκλογές νοθείας και χειραγώγησης

Ενσταση κατέθεσε η ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Από μια σειρά αυθαιρεσίες και ...παρατυπίες, που νοθεύουν τη θέληση και το δικαίωμα της ψήφου των τυφλών, σημαδεύτηκαν για μια ακόμα φορά οι εκλογές που έγιναν στις 2.11.2003 στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ).

Η παράταξη Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ)-Συνεργαζόμενοι, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν από τις τοπικές ενώσεις, κατέθεσε ένσταση προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για αυθαιρεσίες, τυπικές και ουσιαστικές, που πλήττουν την εγκυρότητα της διαδικασίας των εκλογών. Ετσι, ζήτησε να μην προσμετρηθούν στο αποτέλεσμα για την κεντρική διοίκηση του συλλόγου τα αποτελέσματα των εκλογών στα Τρίκαλα, στην Αργολίδα και στα Ιωάννινα, και να επαναληφθούν ως προς τις Τοπικές Διοικούσες. Επίσης, ζητά να καταμετρηθεί ξανά το υλικό των ΤΕ Καβάλας, Ξάνθης και Μεσσηνίας εφόσον οι εφορευτικές τους δε διαπιστώθηκε ότι γνωρίζουν γραφή Brailie.

Η Εφορευτική Επιτροπή στη χτεσινή συνεδρίασή της εξέδωσε τελικό αποτέλεσμα παραβλέποντας τις ενστάσεις και νομιμοποιώντας όλες τις αυθαιρεσίες που έγιναν στις τοπικές ενώσεις. Μετά από αυτή τη διαδικασία ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι και το μέλος της εφορευτικής επιτροπής Ν. Δαπόλας αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη στάση της πλειοψηφίας που νοθεύει τη θέληση των τυφλών.

Ετσι, τα αποτελέσματα για την Αθήνα διαμορφώθηκαν ως εξής: Ψήφισαν 435, και βρέθηκαν 10 άκυρα και λευκά.

Η ΕΣΚ Συνεργαζόμενοι πήρε 174 ψήφους και ποσοστό 41,1% σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2%. Η «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία», που στηρίζεται απ' την κυβερνητική παράταξη και στελέχη της αντιπολίτευσης, πήρε 247 ψήφους και ποσοστό 58%.

Πανελλαδικά, και με το συνυπολογισμό των αποτελεσμάτων νοθείας απ' τις τοπικές ενώσεις, τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: Ψήφισαν 1.350 και βρέθηκαν 40 άκυρα και λευκά.

Η παράταξη ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι πήρε 272 ψήφους και δύο έδρες.

Η «Πλατιά Δημοκρατική Συνεργασία» πήρε 1.029 ψήφους και εφτά έδρες.

Ο μεμονωμένος υποψήφιος πήρε εννέα ψήφους.

«Σημεία και τέρατα» στα Τρίκαλα

«Σημεία και τέρατα» έγιναν στις «εκλογές» του Συλλόγου Τυφλών στα Τρίκαλα, προκειμένου να μετατραπεί σε μηχανισμό χειραγώγησης, εξαγοράς συνειδήσεων και αναπαραγωγής της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία ευθύνεται για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι στη χώρα μας.

Οπως κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου στα Τρίκαλα ο Χ. Χουρδάκης, μέλος της ΕΕ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και στέλεχος του ΠΑΜΕ, υπήρξε πλήθος παρατυπιών και παρανομιών, που οδηγούν σε νοθεία, δεν τηρήθηκε η μυστικότητα της ψήφου, καταπατήθηκε κάθε έννοια δεοντολογίας και καταστρατηγήθηκαν τα δημοκρατικά δικαιώματα των τυφλών.

Την ευθύνη για όσα έγιναν χρεώνεται μια υπάλληλος του συλλόγου, η κυρία Νίντου, καθώς και ο σύζυγός της, κ. Παπαγιάννης, δικηγόρος και δικαστικός αντιπρόσωπος στις «εκλογές».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις καταγγελίες, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στο Δικηγορικό Σύλλογο και στην Εισαγγελία Τρικάλων:

  • Ως χώρος της «ψηφοφορίας» χρησιμοποιήθηκε μια αίθουσα χωρίς την κατάλληλη διαμόρφωση και χωρίς παραβάν, που χρησιμοποιείται για γραφείο του κ. Παπαγιάννη, ενώ οι κάλπες για τα ψηφοδέλτια εκλογής της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής δεν πληρούσαν τους όρους των προβλεπομένων κανονισμών, αφού ήταν χαρτοκούτια
  • Οι εκλογείς άρχισαν να ψηφίζουν χωρίς να επιδεικνύουν αστυνομική ταυτότητα, ή άλλο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς τους κι αυτό σταμάτησε μόνο μετά από σχετική παρατήρηση μιας εκλογικής αντιπροσώπου προς την κυρία Νίντου
  • Ο κ. Παπαγιάννης συνόδευε πολλούς ψηφοφόρους στην αίθουσα-γραφείο, με αποτέλεσμα ν' απουσιάζει από την κάλπη, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται, ως δικαστικός αντιπρόσωπος
  • Δύο από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δε γνώριζαν τη γραφή brailie, ενώ ο κύριος και η κυρία Παπαγιάννη - έπρεπε να εξαιρεθούν, καθότι έχουν σχέση εξάρτησης με πολλά από τα μέλη του συλλόγου - έκαναν την καταμέτρηση, χωρίς να δεχτούν να καταγράψουν τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό ψηφοδέλτιο(2012-04-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα κόντρα στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική(2009-11-08 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε η ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι(2005-11-08 00:00:00.0)
Ψηφίζουν σήμερα οι τυφλοί όλης της χώρας(1999-12-12 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη της ΕΣΚ - Σ Τυφλών(1998-05-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της ΕΣΚ - Σ Τυφλών(1998-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ