Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΣΗΕΑ
Ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις

Απορρίπτονται οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και των Ταμείων των δημοσιογράφων και διεκδικείται η ικανοποίηση δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων για ασφαλιστικά δικαιώματα, που είτε έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία χρόνια είτε προκύπτουν από τις σύγχρονες ανάγκες και οι αρμόδιοι αρνούνται να ικανοποιήσουν. Αυτή η απόφαση εκφράστηκε ομόθυμα, χτες, στην έκτακτη συνέλευση - σύσκεψη του δημοσιογραφικού κόσμου που οργάνωσε η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις νέες αρνητικές ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δικαιώματα του δημοσιογραφικού κόσμου που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή.

Κοινή θέση - διαπίστωση των δημοσιογράφων ήταν πως κυβέρνηση και εργοδοσία επιτίθενται ολομέτωπα κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ με διάφορες μεθοδεύσεις. Ανεξάρτητα από το ότι η κυβέρνηση δηλώνει πως «παγώνει» τις σχετικές αντιδραστικές ρυθμίσεις που εμφάνισε ο υφυπουργός Ρ. Σπυρόπουλος, ο κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποκρούσει τα προετοιμαζόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα πριν ή μετά τις εκλογές και να διεκδικήσει την ικανοποίηση άλλων δίκαιων αιτημάτων σχετικά, όπως τονίστηκε.

Γιατί δε φθάνει, όπως επισημάνθηκε, να ανησυχούμε, μα και να προετοιμαζόμαστε και αποφασιστικά να προχωρήσουμε σε συντονισμένους αγώνες μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων στα ΜΜΕ, αλλά και σε συμπαράταξη, ευρύτερα, με το ταξικό αγωνιστικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ