Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ
Διευρύνεται η αλληλεγγύη στον αγώνα τους

Εφτά μέρες απεργίας συμπληρώνουν σήμερα οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, στέλνοντας το μήνυμα σε όλη την εργατική τάξη της χώρας. Η σταθερά αγωνιστική στάση τους, τα αιτήματά τους, οι συλλογικές διαδικασίες τους, που αποτελούν πρότυπο, έχουν καταστήσει την απεργιακή τους κινητοποίηση πόλο συσπείρωσης και άλλων κλάδων εργαζομένων από όλη τη χώρα, ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που έχει επιβάλει η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη και της ΝΔ. Χτες το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου των ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής και για την ακρίβεια στην παράγκα που έχει στήσει ο Σύλλογος στην προβλήτα του Ρίου, έγινε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας, Αρτας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Φωκίδος και Ναυπάκτου, του Δήμου Αντιρρίου, του Σωματείου των εργαζομένων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, εκπροσώπων της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πάτρας και άλλων συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων. Οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους απεργούς και διαμαρτυρίας για την ποινικοποίηση των αγώνων, αύριο Παρασκευή 7 του μήνα, στις 6 το απόγευμα, στην προβλήτα του Ρίου.

Η απόφαση των ναυτεργατών να συνεχίσουν σήμερα για έβδομο 24ωρο την απεργία τους λήφθηκε μέσα από την καθημερινή πλέον διαδικασία της γενικής συνέλευσης και μάλιστα, όπως συμβαίνει μέχρι και τώρα, ομόφωνα. Παράλληλα, οι απεργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν παραπέρα τον αγώνα τους, κλείνοντας και τη γραμμή Αιγίου - Αγίου Νικολάου που ανήκει στο πορθμείο του Ρίου. Ομως αυτό, αλλά και τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, θα αποφασιστούν σήμερα στις 10.30 το πρωί, στη νέα γενική συνέλευση που έχουν προγραμματίσει.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Πασχαλίδης, συνεχίζει να αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα αιτήματα των ναυτεργατών, τα οποία αφορούν στην υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, επιδιώκοντας προφανώς να προκαλέσει σύγχυση στους απεργούς. Χτες, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, αναμάσησε τα περί σύνταξης ...«αναλογιστικής μελέτης», για να δει το ...οικονομικό κόστος των αιτημάτων. Τα ίδια ειπώθηκαν και στη νέα συνάντηση που έγινε το απόγευμα στο υπουργείο με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των ναυτεργατών, της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ τα οποία συντονίζουν τον αγώνα.

Ενδεικτικό του σχεδίου του υπουργού και συνολικά της κυβέρνησης να «σπάσουν» την απεργία από «τα μέσα» αποτελεί και το γεγονός ότι στην προχτεσινή γενική συνέλευση των ναυτεργατών, εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν «άνθρωποι» του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Χ. Λιακόπουλου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ - ο οποίος απροκάλυπτα έχει ταχθεί με το μέρος των εφοπλιστών - οι οποίοι επιχείρησαν να «σπείρουν» ανάμεσα στους απεργούς τη διάσπαση, χαρακτηρίζοντας ως θετικές τις αοριστολογίες του υπουργού...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθολική συμμετοχή από χτες στην απεργία (2009-07-24 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν απόλυση συνδικαλιστή (2002-07-24 00:00:00.0)
Στα χέρια μας είναι η δύναμη (2002-04-06 00:00:00.0)
Αποφασιστικά και μαζικά στον αγώνα (2001-11-10 00:00:00.0)
Ενότητα και αλληλεγγύη έφεραν τη νίκη (2001-02-22 00:00:00.0)
Απεργία κόντρα στην αδιαλλαξία (2001-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ