Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΡΙΟΥ- ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Στα χέρια μας είναι η δύναμη

Αμεση απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης για τη συμμετοχή στην απεργία της 3ης Απρίλη

Με την προκήρυξη στο χέρι, πολλοί συνδικαλιστές από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών της Πάτρας, βρέθηκαν χθες το πρωί στους καταπέλτες των πλοίων, στο πλάι των ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, που κατηγορούνται με βάση το νόμο 330, ότι προχώρησαν σε παράνομη και καταχρηστική απεργία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση στις 3 Απρίλη.

Νωρίτερα, οι συνδικαλιστές πέρασαν από τα γραφεία της Κοινοπραξίας των πλοιοκτητών χωρίς όμως να κατορθώσουν να τους συναντήσουν καθώς έλειπαν όλοι.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών σημειώνει πως «τόσο η εργοδοσία, όσο και η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής δεν είναι μόνοι τους, έχουν και θα έχουν και στο μέλλον την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της Πάτρας. Η ενέργεια της εργοδοσίας δείχνει ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης υπηρετούν μόνο τη μεγαλοεργοδοσία, γι' αυτό με τόση λύσσα ξεσπάθωσε ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση. Δείχνει το φόβο τους ότι αυτή η απεργία σηματοδότησε την κλιμάκωση για τη νέα μεγάλη απεργία στις 18 Απρίλη».

Και καταλήγει στην ανακοίνωση: «Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, καλεί την εργοδοσία να πάρει τώρα πίσω τις διώξεις ενάντια στο ΔΣ για δήθεν "διαφυγόντα" κέρδη. Γνωρίζει καλά η εργοδοσία ότι η πορθμειακή γραμμή είναι ανοιχτή μόνο από τους ναυτεργάτες και μην παίζει με τη φωτιά. Στα χέρια μας είναι η δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ