Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οι εργαζόμενοι θα ανατρέψουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα
  • Στον απόηχο της πρόσφατης απεργίας οι κομμουνιστές βουλευτές σφυροκόπησαν και στη Βουλή τις κυβερνητικές προτάσεις
  • Προκλητικοί εμφανίστηκαν οι κυβερνητικοί κατεδαφιστές της Κοινωνικής Ασφάλισης

Στον απόηχο της πρόσφατης πετυχημένης απεργίας ενάντια στα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα και ενόψει των αγώνων που ακολουθούν, οι βουλευτές του ΚΚΕ σφυροκόπησαν χτες και στη Βουλή την επιχειρούμενη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης με σχετική Επερώτησή τους που συζητήθηκε χτες.

Τονίζοντας ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο τους αγώνες των εργαζομένων αποκάλυψαν την ουσία των κυβερνητικών μέτρων για την Κοινωνική Ασφάλιση που οδηγούν στην απαξίωσή της και κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις του «κοινωνικού διαλόγου».

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή της (εκτενή αποσπάσματα θα δημοσιευτούν στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη») στη συζήτηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα: «Εμείς θεωρούμε ότι ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να απορριφθεί, δεν έχει καμία θέση. Είναι διάλογος κυριολεκτικά άνευ όρων των εργαζομένων. Η μόνη απάντηση που υπάρχει είναι η απάντηση του οξύτατου διαλόγου των αγώνων. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το δρόμο θα ακολουθήσει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Και αυτό γιατί ο κοινωνικός διάλογος είναι εντελώς ολισθηρός για τους εργαζόμενους και θα έχει σαν συνέπεια να οδηγηθούν σε σοβαρές περιπέτειες, γιατί στο τέλος θα βρεθούν και συνένοχοι. Οσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον κοινωνικό διάλογο και τον ασπάζονται, ανεξάρτητα από τη δικαιολογία που φέρνουν, έχουν κυριολεκτικά εγκληματικές ευθύνες».


Διαστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα των προτάσεών τους τόσο ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, όσο και ο υφυπουργός Ρ. Σπυρόπουλος στις τοποθετήσεις τους έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι αυτές οδηγούν σε αύξηση συντάξεων για αρκετούς εργαζόμενους και κατοχυρώνουν τα αιτήματα των εργαζομένων! Μάλιστα ο Ρ. Σπυρόπουλος, ενοχλημένος από τις προχτεσινές εξελίξεις στη ΓΣΕΕ όπου δεν πέρασε με πλειοψηφία το «ναι» στα αντιασφαλιστικά μέτρα με ένα απύθμενο θράσος που χαρακτηρίζει ενσυνείδητους Γκαιμπελίσκους έκανε λόγο για «τύπου 1989 συμμαχία στη ΓΣΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόταση για απεργία από το ΠΑΜΕ (2007-10-11 00:00:00.0)
Ο μπερντές του «διαλόγου» (2006-05-09 00:00:00.0)
Συμφώνησαν σε «διάλογο» με σημαδεμένα χαρτιά (2005-04-14 00:00:00.0)
Χρέος τους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα (2002-04-11 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την κοινωνική ασφάλιση (2001-11-30 00:00:00.0)
Αποφασιστικός παράγων οι αγώνες των εργαζομένων (2001-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ