Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ζητάνε απόφαση για απεργία στις 18 Απρίλη

Με πρωτοβουλία της «Εργατικής Ενότητας», κατατέθηκε χθες αίτηση στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για σύγκληση έκτακτης ολομέλειας της διοίκησης, την Τρίτη 9 Απρίλη, με μοναδικό θέμα την προκήρυξη απεργίας στις 18 Απρίλη, ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια για το Ασφαλιστικό.

Την αίτηση υπέγραψαν, εκτός από τα μέλη της «Εργατικής Ενότητας», και τα μέλη της ΔΑΚΕ και ο εκπρόσωπος της «Αυτόνομης Παρέμβασης», συνολικά 16, από τα 31 μέλη της διοίκησης. Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει νέα πλειοψηφία στο ΕΚΘ και θα είναι πολύ δύσκολο για την παράταξη της ΠΑΣΚΕ να αρνηθεί τη σύγκληση της ολομέλειας, με δεδομένη, μάλιστα, τη θέληση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να προχωρήσουν μόνες τους, αν χρειαστεί, στη σύγκληση του σώματος.

Γίνεται έτσι φανερό ότι και στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται νέα δυναμική στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, μετά την πετυχημένη και μαχητική απεργία και τις πορείες των εργαζομένων της χώρας στις 3 του Απρίλη. Στα πλαίσια αυτής της νέας δυναμικής, η ΠΑΣΚΕ απομονώνεται και εάν δε συμπορευτεί με τις υπόλοιπες παρατάξεις στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν για την υπεράσπιση του συστήματος δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, θα μείνει μόνη, να στηρίζει καταφανέστατα αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ