Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Παρατράγουδα στα ιδιωτικά ιατρεία

Χρησιμοποιούνται από τη διοίκηση για απειλές και κυρώσεις σε βάρος εκείνων των εργαζομένων, οι οποίοι, στο κανονικό ωράριό τους, αρνούνται να εκτελούν εργασίες για λογαριασμό των ιδιωτικών ιατρείων

Εκτός από χαράτσι για τους ασφαλιζόμενους, τα ιδιωτικά ιατρεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ) άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τη διοίκηση ως μοχλός με απειλές για ποινικές κυρώσεις στους εργαζόμενους, οι οποίοι - στην κανονική τους βάρδια - αρνούνται να εκτελούν εργασίες των ιδιωτικών ιατρείων. Μάλιστα, γι' αυτό το θέμα, υπήρξε έγγραφη διαμαρτυρία των παρασκευαστών και των μεταφορέων ασθενών.

Το Σωματείο Εργαζομένων, με έγγραφό του προς τη Διοίκηση του ΠΕΠΑΓΝΗ, υπογραμμίζει πως αν δεν ξεκαθαριστεί η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων ως «χωριστή διαδικασία», όπου δε θα χρησιμοποιείται το προσωπικό της κανονικής βάρδιας, θα προχωρήσει σε καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 3-5 μ.μ. καθημερινά.

Σύμφωνα με το νόμο 2889/2001, η συμμετοχή στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία είναι εθελοντική. Στο ΠΕΠΑΓΝΗ, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αρνήθηκε να δηλώσει συμμετοχή σ' αυτόν τον εξευτελιστικό θεσμό. Ετσι, η διοίκηση επιχειρεί τη διολίσθηση της κάλυψης των αναγκών στο προσωπικό που κάνει την κανονική του βάρδια και δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στα ιδιωτικά ιατρεία.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» (ΑΣΕ) στο ΠΕΠΑΓΝΗ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου, γιατί «στην αγωνία της να παρουσιάσει την επιτυχία του θεσμού των ιδιωτικών ιατρείων και στη λογική να φέρει κέρδη της τάξης 300 - 500 εκατ. δραχμών στο νοσοκομείο προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους, που αρνούνται να εκτελούν εργασίες ιδιωτικών ιατρείων παράλληλα με το ωράριό τους στις κανονικές βάρδιες και στις δημόσιες λειτουργίες του νοσοκομείου, όπως είναι οι εφημερίες».

Η ΑΣΕ καλεί τη διοίκηση του σωματείου να στέκεται αγωνιστικά στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τους οποίους καλεί να μην υποκύπτουν σε απειλές και πιέσεις και να διεκδικήσουν από κοινού με τους άλλους εργαζόμενους ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ