Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλεί ο υφυπουργός

Προκλητικός ήταν στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος, ο οποίος ενοχλημένος που προχτές δεν εξασφαλίστηκε το «ναι» της ΓΣΕΕ στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης έκανε λόγο για «αναβίωση του 1989». Αναφερόμενος στην κοινή πρόταση των παρατάξεων ΔΑΣ, ΔΑΚΕ και ΑΠ για απεργία της ΓΣΕΕ στις 18 Απρίλη έκανε λόγο για «τύπου 1989 συμμαχία στη ΓΣΕΕ», για προσπάθεια καλλιέργειας «σύγχυσης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων» και για συμμαχία με αυτούς που θέλουν να ανατρέψουν τις ασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Ο υφυπουργός, φτάνοντας στο έσχατο όριο τη διαστροφή της πραγματικότητας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και ισχυρίστηκε ότι όσοι απορρίπτουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης «απορρίπτουν την αύξηση των συντάξεων» σε αρκετούς εργαζόμενους. Προκλητικά δε ισχυρίστηκε ότι οι «κομμουνιστές εργαζόμενοι στη βάση κρίνουν θετικά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση»!

Απάντηση στα όσα είπε πήρε από τους βουλευτές του ΚΚΕ που δευτερολόγησαν. Ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι δεν μπορεί να δίνει μαθήματα στο ΚΚΕ ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που έχει ξεπουλήσει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο κατ' απαίτηση του οποίου φέρνει και τα συγκεκριμένα αντιασφαλιστικά μέτρα. Η κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί τα πάντα, αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις και μειώνει τις συντάξεις δεν μπορεί να δίνει μαθήματα φιλεργατικότητας, τόνισε και υπενθύμισε την επί της ουσίας ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, όπως για παράδειγμα εκφράστηκε στην ψήφιση της νεοφιλελεύθερης Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Τον υφυπουργό τον πείραξε που η ΓΣΕΕ προχτές δεν είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θετικά, τόνισε από την πλευρά του ο Σπ. Στριφτάρης, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις, για να μαζικοποιηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε καυστικά ότι όσο οι άλλες παρατάξεις συμφωνούσαν στη ΓΣΕΕ με το διάλογο όλα ήταν καλά για την κυβέρνηση, αλλά τώρα που είδαν ότι θα τους φτύσουν και οι ίδιοι οι οπαδοί τους και άλλαξαν στάση είναι «ετερόκλητη συμφωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ