Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
«Εξ ονόματος των εργατών της Παλαιστίνης»

Μήνυμα στη συνδιάσκεψη από τον εγκλωβισμένο στα κατεχόμενα Νταγούντ Ταραζί, πρόεδρο της Ενωσης εργατών της Γάζας

Θα ήταν σήμερα μαζί μας. Στη Β' πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Τον πρόλαβε ο Σαρόν. Εστειλε όμως το μήνυμα. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα:

«Εξ ονόματος των εργατών της Παλαιστίνης και του γενικού συμβουλίου των εργατών της Παλαιστίνης, σάς χαιρετώ. Μαζί συνεργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των διεθνών εταιριών του imperial. Ερχόμαστε απ' την Παλαιστίνη, η οποία αγωνίζεται υπέρ της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Το συμβούλιο εργατών της Παλαιστίνης μαζί με τον ελληνικό λαό ανέκαθεν είχαν συνεργασία τόσο στα θέματα εργασίας, όσο και στην εξέγερση του παλαιστινιακού λαού».

Αναφερόμενος στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σημειώνει: «Γκρεμίζουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, έχουν κλέψει το νερό και τα αγαθά της γης και γενικότερα καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον. Γκρεμίζουν τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας. Δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σκοτώνοντας τον εργάτη, το γιατρό, τα παιδιά, άμαχο πληθυσμό, αφήνοντας τους πάντες δίχως πρώτες βοήθειες, στέγη, νερό, τροφή κτλ. Πολλές φορές κοιμήθηκε ο κόσμος κάτω απ' τη βροχή. Παρ' όλα αυτά ο παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται μαζί με την παλαιστινιακή κυβέρνηση και τον Πρόεδρο κ. Αραφάτ υπέρ της ελευθερίας του λαού και των εδαφών και υπέρ της ειρήνης του κόσμου.

Αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη δε συνέβη σε κανένα άλλο λαό, σε κανένα πόλεμο, να βομβαρδίζουν με αεροπλάνα F-16 πόλεις της Παλαιστίνης, όπως τη Γάζα, τη Ραμάλα, τους συνοικισμούς των προσφύγων και πολλά άλλα μέρη, κυβερνητικά κτίρια, σταθμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και το γραφείο του ίδιου του Προέδρου κ. Αραφάτ. Παρ' όλα αυτά ο παλαιστινιακός λαός δεν έχει απελπιστεί».

Και καταλήγει: «Τι περιμένετε από εμάς; Να παραδοθούμε ή να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε υπέρ της ειρήνης και της ελευθερίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ