Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Σήμερα η 4ωρη στάση εργασίας

Με 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα στην αρχή κάθε βάρδιας απαντούν οι εργαζόμενοι στο κλάδο του Τύπου και Χάρτου μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους, στις εργοδοτικές επιθέσεις που δέχονται με συνεχείς απολύσεις εργαζομένων, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, τρομοκρατία, φόβο και παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε σήμερα το πρωί θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, την ώρα που θα εκδικάζεται η αγωγή κατά της απόλυσης του οργανωτικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Χρήστου Ξηρογιάννη από την εργοδοσία της «Σόφτεξ».

Η Ομοσπονδία έχει καλέσει τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να αντιμετωπίσουν την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου με ενωμένη αγωνιστική συλλογική δράση, αλληλεγγύη των εργαζομένων και τη συσπείρωσή τους σε ενιαίο μέτωπο αντίστασης. Γιατί τα προβλήματα, όπως τονίζει, είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία έχει κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «Σόφτεξ», σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι εκεί βιώνουν το αποκορύφωμα αυτών των επιθέσεων με ομαδικές απολύσεις που η εργοδοσία έχει βαφτίσει «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και μέσα σ' αυτές πήρε η μπάλα και τον οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς της. Η συγκεκριμένη απόλυση όμως έχει ως στόχο να πλήξει όλο τον κλάδο και να μπορούν οι εργοδότες να συνεχίσουν ανεμπόδιστα τα αντεργατικά τους σχέδια. Η επιχείρηση, σημειώνει, δε θέλησε μόνο να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά να περάσει και το μήνυμα στους εργαζόμενους ότι μπροστά στην υλοποίηση των σχεδίων της δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, άρα θα πρέπει να δεχτούν οι πάντες τις αποφάσεις της χωρίς διαμαρτυρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ