Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Τα εγκαίνια δε λύνουν τα προβλήματα της περιοχής

Ανακοίνωση της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ

Μία ακόμη προσπάθεια ωραιοποίησης της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας χαρακτηρίζεται από την ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ η εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα το πρωί στις Σέρρες με την παρουσία του πρωθυπουργού και με αφορμή την εγκαινίαση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου της πόλης.

«Ο πρωθυπουργός έρχεται προκειμένου, να παρουσιάσει "μαγικές" εικόνες τεχνολογικής και κτιριακής αναβάθμισης για το σύστημα υγείας της χώρας μας», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ που μοιράστηκε χτες το βράδυ στην πόλη στη διάρκεια μαζικής πικετοφορίας.

«Τα εγκαίνια του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών από τον πρωθυπουργό αποτελεί εμπαιγμό για το σερραϊκό λαό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου μετά από χρόνια καθυστέρησης, δεν μπόρεσε να λύσει τα χρόνια προβλήματα τόσο στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο νομού όσο και τα σημαντικά εργασιακά και οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων σε αυτό».

Η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις:

  • Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου σήμανε πρακτικά τη μείωση των νοσοκομειακών κλινών σε επίπεδο νομού. Από τις 345 κλίνες που λειτουργούσαν στο παλαιό νοσοκομείο, σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία μόλις 322. Δεν προβλέφτηκε καμία αύξηση σε κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΤΝ.
  • Το νέο νοσοκομείο εξακολουθεί να παίζει το ρόλο πρωτοβάθμιου-δευτεροβάθμιου ιδρύματος, διαιωνίζοντας καθημερινά προβλήματα (λίστες αναμονής, ουρές στα εξωτερικά ιατρεία κ.ά.).
  • Στο νέο νοσοκομείο δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόβλεψη για την κάλυψη των δεκάδων κενών οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αντί αυτού, μέσω μιας προκλητικής προεκλογικής επιχείρησης εμπορίας ελπίδων και εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, προωθείται η πρόσληψη «επικουρικού προσωπικού» στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας του νομού.
  • Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών. Εκτός από την καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου, ανατέθηκε σε ιδιώτες και η τεχνική συντήρηση του νοσοκομείου.
  • Τα Κέντρα Υγείας του νομού ασφυκτιούν κάτω από το βάρος των χρόνιων προβλημάτων και των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Οι ελλείψεις και τα πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα του νομού, καθιστούν εκρηκτική την κατάσταση στον τομέα της επείγουσας ιατρικής φροντίδας και μεταφοράς.
Προεργασία για τη φιέστα

Τα βασικά σημεία της σημερινής φιέστας φαίνεται ότι προετοιμάστηκαν στη χτεσινή συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή.

Αν και ο υπουργός Υγείας δεν ανέφερε στις δηλώσεις του ότι αντικείμενο της συνεργασίας ήταν τα σημερινά εγκαίνια εντούτοις συνάγεται απ' την αποστροφή της δήλωσης ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στην «πρόοδο που επιτελείται στο νοσοκομειακό χώρο, για παράδειγμα, στο "Αττικό", "Παπαγεωργίου" και σε μερικά άλλα νοσοκομεία».

Κατά τ' άλλα ο υπουργός Υγείας έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση θα επιτείνει τους ρυθμούς της εμπορευματοποίησης στο χώρο της υγείας λέγοντας ότι θα φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Θυμίζουμε ότι το σχέδιο αυτό προβλέπει την εκχώρηση στο κεφάλαιο του «φιλέτου» της ΠΦΥ με ειδική αδειοδότηση για την ίδρυση ιδιωτικών Κέντρων Υγείας, πρωτίστως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στη χτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν, σύμφωνα με τον Κ. Στεφανή, θέματα δημόσιας υγείας, υγειονομικής ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και διατάξεις του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ