Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεχίζουν με μεγαλύτερο ζήλο!

Καλή αρχή έκανε η Οικονομική Εξόρμηση στη Θεσσαλία, καθώς την πρώτη μέρα καλύφτηκε το 20,50% του πανθεσσαλικού πλάνου. Βεβαίως, μπορεί «η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός», αλλά οι Θεσσαλοί κομμουνιστές ξέρουν ότι, αν δε συνεχίσουν με τον ίδιο κι ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους.

Στην άμιλλα μεταξύ των Νομαρχιακών Οργανώσεων η πρώτη μέρα βρήκε νικήτριες αυτές της Καρδίτσας και της Λάρισας. Ομως, τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα και τα Τρίκαλα και η Μαγνησία, αν και ξεκινούν από πιο πίσω, μπορούν να επιταχύνουν και να προσπεράσουν.

Συναγωνισμός υπάρχει και μεταξύ των οργανώσεων της Υπαίθρου και των Πόλεων. Κι αν μέχρι τώρα οι Συνοικίες των πόλεων προηγούνται στην κάλυψη του πλάνου, τα χωριά δεν είπαν ακόμα την τελευταία λέξη κι έχοντας μπροστάρη την οργάνωση της Σέκλιζας από τον κάμπο της Καρδίτσας, ετοιμάζουν την αντεπίθεση.

Καλή οργάνωση της δουλιάς

Φυσικά, για να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι δε φτάνει ο ζήλος των συντρόφων. Χρειάζεται και η αποτελεσματική οργάνωση της κομματικής δουλιάς, η σωστή καθοδήγηση και ο συστηματικός έλεγχος και προς τούτο λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.

Ετσι, ο κάθε σύντροφος χρεώθηκε με συγκεκριμένα καθήκοντα, ενώ συζητήθηκαν στις ΚΟΒ και πάρθηκαν αποφάσεις για το πώς θα οργανωθεί η δουλιά, ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα. Στα πλαίσια του ελέγχου αποφασίστηκε η παράδοση των χρημάτων στους οικονομικούς υπεύθυνους να γίνεται σε καθημερινή βάση και κάθε βδομάδα να πραγματοποιείται σύσκεψη των γραμματέων των ΚΟΒ, όπου θα γίνεται εκτίμηση των πεπραγμένων και των αποτελεσμάτων και θα σχεδιάζεται το πώς θα συνεχιστεί η προσπάθεια με καλύτερα αποτελέσματα.

Μεγάλες δυνατότητες

Οι εκτιμήσεις των συντρόφων, αλλά και αρκετών οπαδών και φίλων του Κόμματος που πήραν κουπόνια και συμμετέχουν στην Εξόρμηση, είναι ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες, όχι μόνο να καλυφτεί, αλλά και να υπερκαλυφτεί το πλάνο.

Μεταφέροντας στον «Ρ» την πείρα τους, σύντροφοι των εργατικών οργανώσεων επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν από το υστέρημά τους για να ενισχύσουν το κόμμα της εργατικής τάξης, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τον οβολόν τους καταθέτουν και πολλοί άνεργοι, παρά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σύντροφοι των οργανώσεων της Υπαίθρου σημειώνουν, μεν, τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στη συντριπτική του πλειοψηφία, ο αγροτικός κόσμος και οι άλλοι εργαζόμενοι του χωριού, αλλά υπογραμμίζουν ότι η ανταπόκριση που βρίσκουν οι θέσεις του ΚΚΕ για το αγροτικό πρόβλημα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις πλησιάσματος των αγροτών οι οποίοι, ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων και των κομματικών προτιμήσεων, θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά το μόνο κόμμα που στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό τους.

Και πολιτική δουλιά

«Ξεκινήσαμε καλά, αλλά χρειάζεται να βάλουμε τα δυνατά μας για να πάμε καλύτερα», λέει στον «Ρ» ο Τάκης Λιατίφης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κι οικονομικός υπεύθυνος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος.

«Η Εξόρμηση - συνεχίζει - μας δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα ν' ανοιχτούμε στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους, στη νεολαία, σε όλους όσοι δοκιμάζουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Στην επαφή που έχουμε με τον κόσμο μπορούμε να εξηγήσουμε, με πειστικό τρόπο, την πολιτική πρόταση του κόμματός μας για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία. Μπορούμε, ταυτόχρονα, να μιλήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και για το πόσο αναγκαίο και σημαντικό είναι για τους εργαζόμενους και το λαό μας να "χτυπηθεί", συνολικά, ο δικομματισμός και να ενισχυθεί και εκλογικά το ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμες να ξεπεράσουν το 50% οι Κομματικές Οργανώσεις (2023-11-22 00:00:00.0)
Ο πήχυς ψηλά, οι προσπάθειες εντείνονται (2002-12-29 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! (2001-11-06 00:00:00.0)
Μεγάλες δυνατότητες υπερκάλυψης των πλάνων (2000-11-08 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης (2000-10-11 00:00:00.0)
Με πνεύμα αισιοδοξίας στην οικονομική εξόρμηση (1999-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ