Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία οπτικών στη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' τη Βουλή οργανώνει σήμερα, ώρα 11 πμ, η Πανελλήνια Ενωση Οπτικών Ελλάδας (ΠΕΟΟ) με τη συμμετοχή του ΤΕΙ Οπτικής και επαγγελματιών του κλάδου, για την τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία απελευθερώνεται το επάγγελμα των Οπτικών στο όνομα της εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η τροπολογία για τα καταστήματα των οπτικών κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή στις 5.11.2003 στο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας. Ενώ στο αρχικό σχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προβλεπόταν η υποχρεωτική ιδιοκτησία του 51% του μετοχικού κεφαλαίου από οπτικό, με την αλλαγή ορίζεται ότι «εταιρίες με οποιαδήποτε μορφή μπορούν να ιδρύουν καταστήματα οπτικών ειδών χωρίς να απαιτείται η πλειοψηφία των διαχειριστών ή μετόχων να είναι οπτικοί ή η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου να ανήκει σε οπτικούς».

Η ΠΕΟΟ σε χτεσινή ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η κατάθεση της τροπολογίας «χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη συνεννόηση με τους φορείς και η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στις 3.000 μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας και σε περίπου 15.000 εργαζόμενους σε αυτές, δεδομένου ότι με τον υπάρχοντα νόμο απαγορεύεται η οποιαδήποτε συσσώρευση κεφαλαίου, αφού ήταν απόλυτα ταυτισμένη η ιδιότητα του οπτικού με την επιχείρηση».

Αποκαλύπτεται όμως ότι, τελικώς, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη «συνεννόηση με τους φορείς» - το διαβόητο «διάλογο» - ως προκάλυμμα των πραγματικών της διαθέσεων για να συγκαλύψει τις πραγματικές της προθέσεις, που είναι η παράδοση του χώρου στις πολυεθνικές με την κατάργηση κάθε περιορισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ