Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Να αντισταθούμε στο ξεπούλημα και την καταστροφή

Σε μια περίοδο που έχουμε συνεχείς εκχωρήσεις της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες και αποκλεισμό του λαού από αυτή, διοργανώθηκε μια ημερίδα - φωνή αντίστασης στο ξεπούλημα της περιουσίας του λαού. «Παραλία Σαρωνικού: Δημόσιο ή ιδιωτικό αγαθό; Η περίπτωση Ελληνικού - Αγίου Κοσμά» ήταν το θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Κατοίκων Ελληνικού και η Συντονιστική Επιτροπή Διάσωσης Σαρωνικού.

«Ο Σαρωνικός απειλείται με εμπορικές δραστηριότητες οι οποίες αν πραγματοποιηθούν τότε θα έχουμε ολοκληρωτική καταστροφή του», τόνισε στην παρέμβαση του ο Νίκος Κατσαρός, διευθυντής ερευνών του «Δημοκρίτου». Εξήγησε ότι με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες θα επηρεαστεί ο φυσικός κύκλος που κρατάει την καθαρότητα των νερών. Το φυσικό περιβάλλον, τόνισε, αυτοπροστατεύεται και ανέλυσε πόσο καταστροφικό θα είναι αν στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας δημιουργηθεί η ιδιωτική μαρίνα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ο Φαίδων Γεωργιάδης, χωροτάκτης - πολεοδόμος, σημείωσε πως το έργο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας δε χρειαζόταν να γίνει με αυτό το τρόπο. Στην ουσία ήταν ένα πρόσχημα για να δημιουργηθεί ένα ακόμα λιμάνι αναψυχής, ένα πάρκιν σκαφών, που καταστρέφει το δημόσιο χώρο και αποκλείει τους πολίτες, επισήμανε.

Ο Μιχάλης Δεκλερής, επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, τόνισε για μια ακόμα φορά πως όλα αυτά που συντελούνται είναι παράνομα και αντίθετα προς τη φύση του κράτους. Το κράτος δε δικαιούται να λειτουργεί επισήμανε. Αυτονόητα δικαιώματα καταργούνται και στην ουσία αυτό που γίνεται είναι ότι «έρχονται στο σπίτι μας και να ξεπουλάνε τα πράγματα μας», υπογράμμισε ο Μ. Δεκλερής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, ξεκαθάρισε πως η επιχειρηματική δραστηριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος δε συμβιβάζονται. Σημείωσε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν για λίγες μέρες, το ζήτημα είναι όμως μετά απ αυτούς σε ποια πόλη θα ζήσουμε. Δεν μπορεί να αποκαλείται εθνικός στόχος όταν έχουμε καταστροφή του περιβάλλοντος, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο όνομά τους, επισήμανε. Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με όλες αυτές τις ενέργειες, χρειάζεται κινητοποίηση, πάλη και σύγκρουση με αυτές τις επιλογές. Αμα δεν αγωνιστούμε θα συνεχίσουν αυτές οι πολιτικές, κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ