Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δε γνωρίζουν από ρουσφέτια...

Στη «σοσιαλιστική» Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ρουσφέτια(!). Υπάρχουν κάποιοι αδαείς πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να ενοχλούν υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, με τις... ποταπές απαιτήσεις τους και δεν ακολουθούν τη... νόμιμη οδό. Αυτά ισχυρίστηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, χωρίς ίχνος πολιτικής ευθιξίας, χωρίς ίχνος ντροπής.

Κι όλα αυτά όταν ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» δημοσίευσε το... προσωπικό «αρχείο» ρουσφετιών βουλευτή και πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ. Ενα μόλις 24ωρο, μετά τις χειροπιαστές αποκαλύψεις του «Ρ», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωνε: «Δε γνωρίζω τίποτα για ρουσφέτια»... Ενας ολόκληρος φάκελος από τα ρουσφέτια που παρακολουθούσε προσωπικά ο Χρ. Θεοδώρου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, δε στάθηκε ικανός για να... πείσει τον Χρ. Πρωτόπαππα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και δήλωσε ότι διάβασε το δημοσίευμα του «Ρ», εντελώς προκλητικά συνέχισε να υπερασπίζεται τα σαθρά επιχειρήματά του, αναφέροντας: «Ως είθισται, κάθε πολιτικό γραφείο παρακολουθεί κάποια αιτήματα που έχουν θέσει οι πολίτες. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την έννοια του ρουσφετιού»...

Οι «αμετάπειστοι» πολίτες...

Οι επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων του «Ρ» οδήγησαν τον υπουργό Τύπου αρχικά να αναλύσει την έννοια του ρουσφετιού και στη συνέχεια να προχωρήσει στη βαρυσήμαντη δήλωση ότι «σε κανέναν δεν αρέσει αυτό». Μάλιστα, ο Χρ. Πρωτόπαππας, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, να μεταθέτει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό για κάθε τι στραβό, ισχυρίστηκε: «Η συνήθης απάντηση, την οποία δίνουμε σε πολίτες που ακόμη δεν έχουν πειστεί και έρχονται να μας δουν για να μας ζητήσουν να τακτοποιηθούν τα παιδιά τους στο Δημόσιο, είναι ότι υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν».

Οταν οι «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ τάζουν ρουσφέτια στους πάντες και δε διστάζουν να παίζουν με τον πόνο και την ελπίδα των ανθρώπων, ο Χρ. Πρωτόπαππας χτες μοίραζε και οδηγίες: «Τους συνιστούμε να έχουν εμπιστοσύνη στις διαδικασίες αυτές (σ.σ. για τους διορισμούς), διότι είναι απόλυτα διαφανείς». Μάλιστα, έφερε και παράδειγμα τον εαυτό του, για να υπερασπιστεί τον ισχυρισμό του: «Αυτή είναι η σταθερή απάντηση που δίνω εγώ, αλλά πιστεύω και πολλοί συνάδελφοί μου». Είναι μια απάντηση, μάλιστα που, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε, τον... στεναχωρεί!!

Οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι βράχοι ηθικής και πολιτικής εντιμότητας και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «καλά κάνουμε, γιατί θα πρέπει να λέμε την αλήθεια»... Βέβαια, ο ίδιος, αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις στα συγκεκριμένα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, με γελοία επιχειρήματα δήλωσε: «Αν έχουν τεθεί κάποια άλλα ζητήματα που αφορούν ερωτήματα πολιτών και κάποιος παρακολουθεί ως βουλευτής την πορεία των θεμάτων που έχουν θέσει οι πολίτες, πάει καλά». Πάντως, άφησε και ένα «παράθυρο» ανοιχτό, υποστηρίζοντας «αν είναι κάτι το οποίο κάποιος πολίτης δε δικαιούται κι επιχειρούμε να το κάνουμε, κακώς το κάνουμε»...

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι «κακό, ένας βουλευτής να έχει πάρει στο πολιτικό γραφείο του κάποια ερωτήματα πολιτών και να παρακολουθεί τις απαντήσεις τις οποίες δίνει»! Δεν είναι κακό, γιατί, όπως υποστήριξε, «αυτό γίνεται σ' όλα τα κόμματα»...

...και η «νομοταγής» κυβέρνηση

Βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε «να σχολιάσει τι γράφτηκε στο "Ριζοσπάστη"», γιατί δε γίνεται να ασχολείται ολόκληρη κυβέρνηση «με κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που κάποιος κατήγγειλε», γιατί όπως είπε «εδώ μιλάμε γενικά, πολιτικά» και γεμάτος σιγουριά ξεστόμισε: «Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση, που είναι εκτός διαδικασιών, στο Δημόσιο»!!!

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο Χρ. Πρωτόπαππας και προφανώς πιστεύοντας ότι μιλά σε κατοίκους μιας άλλης χώρας, υποστήριξε: «Υπάρχουν πολλοί πολίτες που νομίζουν ότι μπορούμε να έχουμε ακόμα πελατειακές σχέσεις, σε σχέση με την είσοδό τους στο Δημόσιο. Αυτό δε γίνεται πια και ανεξάρτητα εάν δεν έχουν πειστεί όλοι... Τέρμα η πελατειακή σχέση του νέου ανθρώπου με τον υπουργό, το βουλευτή, τον πολιτικό».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός Τύπου, αυτή η «καθαρή» στάση των αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ έχει και το ανάλογο κόστος... «Πολλοί από εμάς αυτό το πληρώνουμε καθημερινά, με την έννοια ότι κάποιοι δυσαρεστούνται», είπε.

Ως εκ τούτου και η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2002, η οποία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και έκανε λόγο για σωρεία παράνομων πράξεων και παρατυπιών στις προσλήψεις στους δήμους και την ύπαρξη μεγάλων «πελατειακών σχέσεων», για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης «δεν είναι έτσι», αφού οι περισσότερες περιπτώσεις, όπως είπε, «δεν αφορούν τον κρατικό μηχανισμό» και... τρίζοντας τα δόντια στους παραβάτες, τους κάλεσε «να κατανοήσουν ότι η εποχή του ρουσφετιού και της πελατειακής σχέσης έχει τελειώσει»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ