Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετέφεραν στον Κορυδαλλό τους πέντε κρατούμενους απεργούς πείνας

Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη σκοπιμότητα που την επέβαλε, ενόψει μάλιστα του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δημιουργεί η χτεσινή μεταφορά στον Κορυδαλλό των πέντε από τους επτά κρατούμενους στις φυλακές των Διαβατών που κατηγορούνται για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Οι Ισπανοί Φερνάντο Πέρεζ, Κάρλος Μαρτίν Μαρτίνεζ και ο ο Βρετανός Σάιμον Τσάπμαν που ήδη βρίσκονται στην 38η ημέρα απεργίας πείνας, ο πολιτικός πρόσφυγας από τη Συρία Σουλεϊμάν Ντακντούκ (52 ημέρες), και Σπύρος Τσίτσας (35 ημέρες), που δεν πίνουν πλέον ούτε νερό, μεταφέρθηκαν με ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας τα ξημερώματα και αμέσως οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο των φυλακών.

Η προοπτική σύμφωνα με τις αρχές είναι να μοιραστούν σύντομα σε διάφορες φυλακές της χώρας για την αποφυγή συγκεντρώσεων, διαμαρτυριών και επεισοδίων έξω από μια φυλακή. Το ότι όμως μεταφέρθηκαν λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα δημιουργεί βάσιμη υπόνοια πως δεν είναι τυχαίο. Αλλωστε, η ίδια η Αστυνομία επειδή «φοβάται» επεισόδια, πρόκειται να αποκλείσει τελείως το δρόμο μπροστά από το νοσοκομείο των Φυλακών του Κορυδαλλού. Ενώ το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλλει ότι στους κρατούμενους ασκείται ψυχολογική και σωματική βία και πως έχουν περιορισμένη επαφή με τους οικείους και τους δικηγόρους τους και μαζί με άλλους φορείς και οργανώσεις ζητά την άμεση αποφυλάκιση των κρατουμένων.

Τη διασάλευση της ειρήνης και της ησυχίας των νοσοκομείων από τις δυνάμεις της αστυνομίας, καταδικάζει η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον τρόπο μεταφοράς των πέντε κρατουμένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τις προηγούμενες μέρες. Η πάνοπλη παρουσία της αστυνομίας «μόνο κλίμα τρομοκρατίας επιβάλλει και μάλιστα βαρύ και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με την "ασφάλεια", μια και οι κάτισχνοι κρατούμενοι δεν είναι πλέον ικανοί ούτε 100 μέτρα να βαδίσουν χωρίς να εμφανίσουν λιποθυμικό επεισόδιο», σημειώνει η ΕΝΙΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ