Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο Φανάρι επιτροπή της Ιεραρχίας

Την Πέμπτη 13 Νοέμβρη μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη Αρχιερατική Επιτροπή, για να επιδώσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη φάκελο με την πρόσφατη απόφαση της Ιεραρχίας, περί του καταλόγου των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων.

Σύμφωνα με την απόφαση της χτεσινής πρώτης μέρας, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η επιτροπή θ' αποτελείται από τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο και τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, που θα συνοδεύονται από τον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Κ. Μισικούλη. Η επιτροπή δεν έχει λάβει εξουσιοδότηση ν' αποφασίσει ή να συνομιλήσει για ενδεχόμενο μετέπειτα διάλογο. Σύμφωνα με τη ΔΙΣ, «τυχόν επίσημος διάλογος πρέπει να γίνει ύστερα από σχετική απόφαση των εκατέρωθεν Ιερών Συνόδων». Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, απαντώντας σ' ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε για τους μητροπολίτες που βρίσκονται στο Φανάρι, ότι η μετάβασή τους εκεί δεν ήταν ούτε εν γνώσει της Συνόδου, ούτε του αρχιεπισκόπου, το πληροφορήθηκαν από τις εφημερίδες, όμως το θέμα δεν απασχόλησε τη ΔΙΣ.

Τέλος, συνάντηση είχαν χτες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, Τυρολόης Παντελεήμονα, Σεβαστείας Δημήτριο και Φιλαδέλφειας Μελίτωνα, οι μητροπολίτες Ιωαννίνων Θεόκλητος και Φιλίππων Προκόπιος. Σύμφωνα με την Αρχιγραμματεία του Πατριαρχείου, δεν κλήθηκαν για συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ