Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΗΛΙΟ
Κινδυνεύουν χωριά από τις κατολισθήσεις

Τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών και έργων ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των δήμων του Πηλίου για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τον προηγούμενο χειμώνα, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που απευθύνουν προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου.

Οπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των κατολισθητικών αυτών φαινομένων επισήμαναν με γεωτεχνικές εκθέσεις τους τόσο το ΙΓΜΕ, όσο και κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ και ο καθηγητής της Τεχνικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Κούκης και ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Μ. Καββαδάς, που επισκέφτηκαν την περιοχή το Φλεβάρη του 2003.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες γεωτεχνικές μελέτες των παραπάνω υπηρεσιών και των καθηγητών, επιβάλλεται να γίνουν άμεσα έργα σταθεροποίησης εδαφών που θα προκύψουν από τις αντίστοιχες γεωτεχνικές μελέτες, στις παρακάτω περιοχές: Δημοτικό Διαμέρισμα Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς. ΔΔ Μακρυρράχης του Δήμου Ζαγοράς. ΔΔ Τσαγκαράδας του Δήμου Μουρεσίου. Πλακαριά Βυζίτσας του Δήμου Μηλεών.

«Οι παραπάνω γεωτεχνικές μελέτες, προϋπολογισμού 352.000 ευρώ - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - επιβάλλεται να γίνουν άμεσα, προκειμένου να γίνουν τα έργα αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων στις εν λόγω περιοχές του Πηλίου, πριν καταστραφούν ολόκληροι οικισμοί».

Και οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν ρωτώντας την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ αν είναι στις προθέσεις της να χρηματοδοτήσει άμεσα τις γεωτεχνικές μελέτες, πριν να είναι αργά λόγω του επερχόμενου χειμώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ