Κυριακή 16 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
Του Φίλιππου ΤΣΕΤΣΕΚΟΥ

Ο Φίλιππος Τσετσέκος γεννήθηκε στο χωριό Αμμος της επαρχίας Καλαμάτας στις 6-12-1919. Τις γυμνασιακές σπουδές του έκαμε στην Καλαμάτα. Στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου πιάστηκε μαζί με άλλους από την Ασφάλεια για αντιδικτατορική δράση, φυλακίστηκε και απορρίφθηκε λόγω απουσιών. Ξαναφοίτησε στην έκτη τάξη στο Γυμνάσιο Ακράτας Αιγιαλείας. Εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών και πριν τελειώσει το δεύτερος έτος στρατεύτηκε. Αποστρατεύτηκε με την εισβολή των Γερμανοϊταλών. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση αρχικά ως στέλεχος του ΕΑΜ και αργότερα κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Μετά την Απελευθέρωση διώχτηκε, φυλακίστηκε και στάλθηκε στη Μακρόνησο.

Το 1951 πήρε το πτυχίο της Νομικής και το 1954 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Παράλληλα, και από την εποχή που ήταν μαθητής ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, τη δημοσιογραφία, με τη συγγραφή νομικών βιβλίων και τη δημοσίευση άρθρων και μελετών.

Τα νομικά βιβλία που συνέγραψε, ανέρχονται σε εννιά και γράφει το δέκατο. Ενα σύγγραμμά του πήρε Α' βραβείο. Παράλληλα έχει γράψει τρεις ποιητικές συλλογές («Τετράπτυχο», «Κραδασμοί», «Τούνελ») και ετοιμάζει την τέταρτη. Εχει δημοσιεύσει αρκετά χρονογραφήματα, μελέτες, και το 2002 εκδόθηκε το βιβλίο του «Η ζωή μου και ο περίγυρός μου». Εχει κάμει πολλές ομιλίες πολιτικοφιλολογικού περιεχομένου.

Διατέλεσε γενικός γραμματέας επί τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια πρόεδρος επί δέκα χρόνια του πολιτιστικού σωματείου «Σύνδεσμος Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» και επί τριετία μέλος του ΔΣ του Ταμείου Νομικών. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ